Miezul de paine se rupe bucatele si se introduce in blender/robot pana ies firmituri. Untul se freaca bine cu un praf de sare pana se inmoaie (si se s
Miezul de paine se rupe bucatele si se introduce in blender/robot pana ies firmituri.
Untul se freaca bine cu un praf de sare pana se inmoaie (si se scurge excesul de apa, daca e cazul).
Rozmarinul si cimbrul se toaca marunt, se zdrobesc 2 catei de usturoi si se macina/zdrobeste piperul mozaic. Se adauga peste unt si se amesteca bine.
Se adauga firmiturile de paine (eventual mai gustati si de sare) si se amesteca bine pana iese o pasta mai grosuta.
Se intinde o bucata de folie de plastic si se intinde pasta pe ea, intr-un dreptunghi de lungimea muschiului si cam de 3 ori latimea lui. (operatiunea se realizeaza cu succes cu dosul lingurii de lemn, cu un sucitor sau un cutit). Stratul trebuie sa fie cam de 2mm.
Se introduce apoi la frigider sa se intareasca. (in 15-20 min deja s-a intarit)
Muschiuletul de porc se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se taie un buzunar orizontal.
Buzunarul (condimentat si el) se umple cu feliile de sunca/bacon (decupate cat sa incapa perfect), un catel de usturoi taiat feliute subtiri si cateva frunzulite de rozmarin si cimbru.
Se prind marginile cu scobitori (sa nu fuga umplutura) si se pune intr-o tigaie cu ulei incins, impreuna cu capatana de usturoi taiata pe jumatate si cateva crengute de cimbru si rozmarin.
Dupa ce se rumeneste (cam 20 min, intors pe toate partile) se scoate pe o farfurie si se lasa 15 min sa se raceasca.
Apoi, se pune in tava si se inveleste cu pasta de la frigider, indepartand usor folia. Operatiunea trebuie facuta repejor, ca se topeste untul.
Se introduce in cuptorul incins pana se intareste pasta de deasupra (cam 20-30 min, depinde si de cuptor)
Pofta buna!
Reteta Muschiulet in crusta de piper mozaic a fost propusa de Alina_Blue pe forum culinar.ro
Alte retete cu muschiulet de porc gasiti aici:
Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie,
Rulade de porc,
Muschi de porc a la Jamie
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf Buna ciorba a mai iesit cu carnaciorul de casa care nu era foarte afumat , doar bine uscat.
Ciorba cu broccoli si carnat de casaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii