Ossobuco alla milanese - Italia

Ossobuco alla milanese este o reteta specific italiana, care imbina perfect aromele mediteraneene si care se gateste lent, pana cand carnea capata un gust divin si se topeste in gura.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ossobuco alla milanese - Italia

Ingrediente

  • 4 bucati de rasol de vitel
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 8 catei de usturoi
  • 4 morcovi
  • 2 frunze de apio
  • 250 ml vin alb
  • supa de vitel / legume
  • 1 lgt. cu cimbru
  • 1 lgt. cu rozmarin
  • 1 lgt. cu boabe de piper
  • 250 ml. de suc de rosii
  • 1 lgt. cu zahar

Mod de preparare

Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper, se dau prin faina si se prajesc pe fiecare parte, in putin cu ulei, pana se rumenesc usor si se scot.

Grasimea ramasa in cratita se stinge cu vin, se adauga bucatile de carne, legumele, supa cat sa acopere tot, cimbru, rozmarin si boabe de piper.

Carnea astfel pregatita se lasa pe foc mic si acoperita cu capac pana se fragezeste foarte bine, 3-4 ore. Se mai adauga supa / apa fierbinte cand este nevoie.

Spre final se adauga sucul de rosii in care se dizolva putin zahar.

Se poate orna cu Gremolata. Este un dressing uscat facut din patrunjel, usturoi zdrobit, coaja de portocala/lamaie, sare si piper. Se mai poate adauga suc de lamaie si ulei de masline.

Ca si garnitura, se poate folosi piure de cartofi / risotto alla milanese realizat din:
1 ceapa, 100 gr. de unt, ½ lg. cu sofran, 2 lg. cu maduva de oase de vita, 300 gr. de orez arborio, 5 lg. cu vin alb, sare, piper, supa ( aprox. de 3 ori cantitatea orezului), 100 gr. de unt si 8 lg. cu parmezan.

Ceapa se caleste in jumatate din cantitatea de unt (50 gr.), se adauga sofranul si se amesteca pentru a elibera culoarea, (daca se foloseste maduva, se adauga odata cu ceapa). Se adauga orezul si se amesteca 2 minute, apoi vinul si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca pana cand orezul absoarbe vinul. Apoi se adauga cate putin din supa, si tot asa, pana cand orezul absoarbe suficient lichid. La final se adauga restul de unt, jumatate din parmezan (4 lg.), orezul si se lasa acoperit cu capac 2 min. Se serveste imediat cu toping din parmezanul si untul ramas.


Ossobuco alla milanese se serveste alaturi de risotto alla milanese cu Gremolata sau cu piure de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Pizza cu muschi file si masline
Bucataras.RO

Pizza cu muschi file si masline

Pizza cu muschi file si masline
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola