Mancaruri cu carne

Reteta Ostropel moldovenesc

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ostropel de pui"
 
Ostropelul de pui moldovenesc este delicios si consistent. Are avantajul ca o parte din supa de pui o puteti pastra pentru alte retete la care aveti nevoie.

ingrediente

   1 gaina grasa
   sare
   zarzavat pentru supa
   usturoi

mod de preparare

Se curata gaina, se spala si se pune sa fiarba cu multa apa rece. Se inlatura spuma des, pentru ca supa sa ramana limpede. Dupa o jumatate de ora de fierbere la foc potrivit, se curata zarzavatul pentru supa, se spala si se pune la fiert impreuna cu pasarea. Gaina se pune la fiert intreaga. Se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana cand carnea se desprinde de pe os. Se scoate pasarea pe un platou mare, se taie bucati potrivit de mari si se lasa sa se raceasca. Supa se strecoara si se amesteca cu mujdei de usturoi concentrat. Se foloseste doar o parte din supa, iar restul se intrebuinteaza pentru pregatirea unui alt fel de mancare. Bucatile de carne se pun in supa pregatita cu mujdei si potrivita de sare, eventual curatate de oase. Ostropelul trebuie sa fie foarte gras ca sa fie gustos.


Ostropelul moldovenesc se serveste fierbinte, cu mamaliguta calda.

Incearca si Pui haiducesc cu vin si smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel moldovenesc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.