Mancaruri cu carne

Reteta Paprikas de porc cu smantana acompaniata de galuste cu spanac

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Paprikasul de porc cu smantana acompaniatde galuste cu spanac este o mancare extrem de satioasa, cu dificultate medie si care dureaza ceva pana la produsul finit, insa merita fiecare secunda.

ingrediente

Ingrediente pentru sos:
   600 gr de carne de porc
   1 cepa mare sau 2 mai micute
   1 ardei
   2 rosii
   4 lg de ulei
   2 lingurite de ardei rosu(boia)
   sare
   piper
   2+1 dl smantana
   1 lg faina
Galustele cu spanac:
   200 gr de piure de spanac
   400 gr de faina ( eu am combinat cu faina integrala)
   2 oua
   200 ml lapte ( poate la voi o sa fie nevoie de mai mult
   depinde de faina)
   2 lg de ulei.

mod de preparare

Mod de preparare paprikas:




Carnea se spala si se sterge sa fie uscata, se curata de eventualele grasimis is plielita si se taie cuburi mici de 3x3 cm ( nu e nevoie de liniar, eu le-am taiat cum am crezut eu ca e bine ). Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si ardeiul. Rosia se decojeste apoi se marunteste si ea.
Ceapa se pune pe foccu cele 4 lg de ulei si se calesc pana devin sticloase, apoi se ia de pe foc, se adauga boiaua, piperul si sarea, se adauga 50 ml apasi se pune din nou pe foc.Se omogenizeaza si se lasa sa fiarba cam 2-3 minute.




Apoi adaugam carnea , rosiile si ardeiul si ii amestecam bine unul cu altul si ii convingem ca le sta bine impreuna, se acopera cu un capac si la foc mic le fierbem pana devine carnea moale. Carnea si legumele vor lasa destula zeama cat sa ii ajunga, din cand in cand amestecam in ea. Daca observati sa nu are destula apa atunci mai complectati, dar nu mai mult de 50 ml.

Cand carnea e fiarta se amesteca lingura de faina cu 200 ml de smanta si 100 ml apa. Se amesteca bine sa nu aiba cocoloase si se adauga peste sosul de carne, se amesteca bine si se mai fierbe la foc moderat inca 3-5 minute. Apoi se ia de pe foc si se muta intr-un vas inalt se pune peste el restul de smantana (1dl), pe care il tinem la caldura pana vom servi sosul.




 




Mod de preparare galuste cu spanac:




Se pune apa la fiert. Apoi faina se cerne intr-un bol, in mijloc se adauga cele 2 oua ( se desfac ouale), laptele si piureul. Se omogenizeaza bine si cand apa fierbe se adauga ( in apa) 1 lingurita de sare si cu ajutorul unei linguri adaugam si galustele.




Cand aceste au urcat toate la suprafata apei inseamna ca sunt gata. Se scot din apa, se scutura apa de pe el si se muta intr-un alt vas. Se pune peste ele uleiul ( cele 2 lg de ulei) si se amesteca usor.


Paprikasul de porc cu smantana se serveste alaturi de galuste cu spanac si o salata de rosii.




Reteta de paprikas de porcu cu smantana si galuste de spanac a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke.

Incearca si Ratatouille cu piept de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas de porc cu smantana acompaniata de galuste cu spanac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.