Paprikas de porc cu smantana acompaniata de galuste cu spanac

Paprikasul de porc cu smantana acompaniatde galuste cu spanac este o mancare extrem de satioasa, cu dificultate medie si care dureaza ceva pana la produsul finit, insa merita fiecare secunda.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paprikas de porc cu smantana acompaniata de galuste cu spanac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru sos:
  • 600 gr de carne de porc
  • 1 cepa mare sau 2 mai micute
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 4 lg de ulei
  • 2 lingurite de ardei rosu(boia)
  • sare
  • piper
  • 2+1 dl smantana
  • 1 lg faina
  • Galustele cu spanac:
  • 200 gr de piure de spanac
  • 400 gr de faina ( eu am combinat cu faina integrala)
  • 2 oua
  • 200 ml lapte ( poate la voi o sa fie nevoie de mai mult
  • depinde de faina)
  • 2 lg de ulei.

Mod de preparare

Mod de preparare paprikas:

Carnea se spala si se sterge sa fie uscata, se curata de eventualele grasimis is plielita si se taie cuburi mici de 3x3 cm ( nu e nevoie de liniar, eu le-am taiat cum am crezut eu ca e bine ). Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si ardeiul. Rosia se decojeste apoi se marunteste si ea.
Ceapa se pune pe foccu cele 4 lg de ulei si se calesc pana devin sticloase, apoi se ia de pe foc, se adauga boiaua, piperul si sarea, se adauga 50 ml apasi se pune din nou pe foc.Se omogenizeaza si se lasa sa fiarba cam 2-3 minute.

Apoi adaugam carnea , rosiile si ardeiul si ii amestecam bine unul cu altul si ii convingem ca le sta bine impreuna, se acopera cu un capac si la foc mic le fierbem pana devine carnea moale. Carnea si legumele vor lasa destula zeama cat sa ii ajunga, din cand in cand amestecam in ea. Daca observati sa nu are destula apa atunci mai complectati, dar nu mai mult de 50 ml.

Cand carnea e fiarta se amesteca lingura de faina cu 200 ml de smanta si 100 ml apa. Se amesteca bine sa nu aiba cocoloase si se adauga peste sosul de carne, se amesteca bine si se mai fierbe la foc moderat inca 3-5 minute. Apoi se ia de pe foc si se muta intr-un vas inalt se pune peste el restul de smantana (1dl), pe care il tinem la caldura pana vom servi sosul.

 

Mod de preparare galuste cu spanac:

Se pune apa la fiert. Apoi faina se cerne intr-un bol, in mijloc se adauga cele 2 oua ( se desfac ouale), laptele si piureul. Se omogenizeaza bine si cand apa fierbe se adauga ( in apa) 1 lingurita de sare si cu ajutorul unei linguri adaugam si galustele.

Cand aceste au urcat toate la suprafata apei inseamna ca sunt gata. Se scot din apa, se scutura apa de pe el si se muta intr-un alt vas. Se pune peste ele uleiul ( cele 2 lg de ulei) si se amesteca usor.


Paprikasul de porc cu smantana se serveste alaturi de galuste cu spanac si o salata de rosii.

Reteta de paprikas de porcu cu smantana si galuste de spanac a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

M-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...

Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!