Parjolute de curcan in sos de rosii

O reteta sanatoasa si plina de vitamine

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Parjolute de curcan in sos de rosii

Ingrediente

  • Ingrediente pentru parjolute:
  • 1 kg piept curcan de tara din ograda mea
  • 4 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf de cutit de piper macinat
  • 2 oua
  • 2 felii de paine
  • Ingrediente pentru sos:
  • 1 rosie mare de peste 1 kg
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Se portioneaza carnea, se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne. Se adauga ouale, painea muiata in apa si scursa, sarea, piperul macinat, se omogenizeaza bine si se fac parjolute rotunde in podul palmei, care se pun pe un platou.


In tava de la cuptorul de la aragaz, se pune hartie cerata si se asaza parjoalele pe hartie, apoi se da tava la cuptor la foc potrivit, se intorc la vreme potrivita cand sunt rumene pe o parte. Cand sunt rumene pe ambele parti, se opreste focul si se scoate tava din cuptor.


Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se pun la prajit in cateva linguri de ulei, se lasa sa se rumeneasca frumos dupa care se adauga sucul de la rosie, foile de dafin, sare si se fierbe pana cand scade cel putin 30% din lichid, apoi se adauga parjoalele. Se fierbe la foc mic sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.


Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Desert gogosi rapide pentru micul dejun
Bucataras.RO

Desert gogosi rapide pentru micul dejun

Ce-ar fi sa pregatesti in dimineata asta ceva dulce pentru micul dejun? Pui alaturi o cana de cafea sau un pahar cu lapte si...

Desert gogosi rapide pentru micul dejun
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola