Mancaruri cu carne

Reteta Picior de porc umplut cu jambon si carne tocata

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 3h:45m 
Burcea Vasilica postat de
Postat pe: 16-12-2017
Adaugă în cartea de bucate
O rulada excelenta pentru Craciun

ingrediente

4 portii

   1 picior de porc
   500 gr carne tocata slaba
   200 gr jambon de porc
   200 gr bacon afumat
   1 lingura boia dulce afumata
   4 catei de usturoi
   Sare
   piper
   2 pahare vin alb
   2 crengute rozmarin

mod de preparare

Se opareste piciorul de porc si se indeparteaza continutul (oasele, carnea, etc. ) pastrandu-se pielea ( eu am rugat macelarul sa il curete ) obtinand in final un tub.
Se toaca jambonul si baconul afumat si se amesteca cu carnea tocata.
La amestecul de carne tocata se adauga usturoiul maruntit, boiaua afumata, piper proaspat macinat si sare.
Cu amestecul obtinut umplem piciorul de porc, il modelam sub forma unui rulou, iar la final ii coasem capatul.
Se asaza intr-o tava pe pat de rozmarin si se stropeste cu vin alb.
Se tine la cuptor pe treapta cea mai mica, minim 3 ore tava acoperita cu folie, apoi se inlatura folia si se mai tine la cuptor inca 30-45 de minute ca sa prinda o crusta frumosa.
Pofta buna !
Incearca si Tarta picanta
Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de porc umplut cu jambon si carne tocata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.