Mancaruri cu carne

Reteta Piept de porc la tava cu ciuperci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:45m 
doinavarga postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Piept de rata cu portocala si miere (Reteta video)"
 
Se cresteaza bucata de carne, dar nu de tot, pe partea cu soriciul, la distanta de 15-20 mm. Preparati un amestec din ceapa si usturoi verde tocate m

ingrediente

   1 bucata frumoasa si nu prea grasa de piept de porc
   500 g ciuperci pleurotus
   1 ceapa
   1 morcov
   1 ardei gras
   1 dovlecel
   1 capatana usturoi
   3-4 fire ceapa verde
   3-4 fire usturoi verde
   1 legatura patrunjel
   2 rosii
   2 linguri ketchup
   2 lingurite baza pentru mancaruri
   2 linguri ulei de masline
   condimente traditionale pentru friptura
   boia
   piper
   cimbru
   chili
   paprika
   sare
   etc. dupa gust

mod de preparare




Se cresteaza bucata de carne, dar nu de tot, pe partea cu soriciul, la distanta de 15-20 mm. Preparati un amestec din ceapa si usturoi verde tocate marunt, rosii curatate de pielita si tocate, ketchup, ulei de masline, sare, piper si condimente, apoi umpleti bine cu acesta crestaturile longitudinale ale pieptului de porc. Asezati carnea astfel impanata intr-o tava mai inaltuta cu crestaturile in jos. Asezati langa carne morcovul taiat baghete si felii de ceapa. Turnati apa pana la jumatatea bucatii de carne cu boia, ulei, sare si piper, apoi dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30 minute. Scoateti tava, intoarceti friptura, crestati soriliul perpendicular, puneti in tava felii de rosie si ardei gras taiat pe lungime, patrunjel, apoi dati din nou tava la cuptor pentru 20 minute. Scoateti friptura, adaugati in tava ciupercile pleurotus bine spalate lasate intregi, dovlecelul taiat pe lungime si intoarceti din nou friptura. Puneti peste ea cateva felii de rosii, eventual completati zeama cu putina apa (puteti folosi si vin alb) si introduceti-o in cuptor pentru 25-30 minute. Scoateti pentru ultima oara tava din cuptor, intoarceti fritura cu soriciul in sus, imprastiati deasupra cateva feliute de usturoi, gustati sosul si mai adaugati condimente dupa gust si introduceti-o in cuptor pentru ultimele 15-20 minute, sa capete o culoare brun-aurie si pentru a-i desavarsi savoarea.
Scoateti-o pe un platou impreuna cu garnitura si sosul din tava. Pe farfurii puneti atat bucati de carne, cat si legume, ciuperci si sos aromat. Pofta buna.


Mai multe retete si pe blogul nicuvar.wordpress.com


Alte retete recomandate:
Incearca si Musaca cu carne de vita
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la tava cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.