Mancaruri cu carne

Reteta culinara Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
SimonaWorld postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Legume umplute cu piept de pui"
 
Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel este o retete cu carne ideala pentru o cina delicioasa in familie.

ingrediente

   2 bucati piept pui 50 g unt 1 lingura faina 50 ml lapte dulce 150 ml smantana 4 catei usturoi sare piper patrunjel proaspat ulei ptr prajit pieptul de pui

mod de preparare

Pentru piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel am spalat carnea de pui, am uscat-o bine cu servete, si am taiat-o bucati potrivite (nu foarte mici). Am sarat si piperat bucatile de piept si le-am lasat sa se odihneasca vre-o ora in frigider. Dupa 1 ora, am prajit pieptul in ulei incins, iar cand a fost gata, l-am scos si l-am tinut la cald pana am pregatit sosul.

Am topit untul pe foc mic. Am adaugat o lingura de faina si am amestecat rapid. Am stins cu putin lapte dulce si cu smantana. Daca sosul este prea gros, se mai dilueaza cu putin lapte dulce. Am sarat si piperat, am adaugat usturoiul pisat, si am lasat cateva minute, la foc mic.

Bucatile de piept de pui prajit le-am pus intr-un vas de yena, peste carne am adaugat sosul de smantana. Am dat la cuptor pentru cca 20 minute. Apoi am adaugat patrunjelul verde tocat marunt si am mai dat la cuptor 5 min. Am pus apoi 1 lingura delikat si am mai lasat inca vreo 5 minute.
Pieptul de pui in sos de smantana am servit cu sos si mamaliguta fierbinte!


Sursa acestei retete este blogul culinar Simona's World.

Incearca si Curcan la tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite