Piept de pui la gratar

1.Bateti bucatile de piept de pui cu un ciocan de lemn pana cand au o grosime de aproximativ 1,2 cm. Puneti sare si piper si introduceti bucatile intr

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui curatate de piele si de oase (aproximativ 170 de grame fiecare)
  • 1 ardei Serrano chile
  • maruntit
  • fara seminte
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • 3 grame praf de chili
  • 30 ml otet de
  • 60 ml ulei de masline
  • 330 grame de proaspete
  • taiate
  • 3 grame menta tocata
  • 25 grame zahar alb
  • 1 ardei Serrano chile
  • maruntit
  • fara seminte
  • 55 grame ceapa rosie tocata
  • 30 ml otet de
  • sare si piper dupa gust
  • 60 grame smantana

Mod de preparare

1.Bateti bucatile de piept de pui cu un ciocan de lemn pana cand au o grosime de aproximativ 1,2 cm. Puneti sare si piper si introduceti bucatile intr-o punga intr-un vas termorezistent de dimensiuni mai mici.

Puneti intr-un castron mic ardeiul, usturoiul, praful de chili si 2 linguri de otet de .

Dupa, stropiti cu ulei de masline si puneti sosul marinat peste pui.

Scoateti afara aerul din punga si sigilati. Lasati la frigider 2 pana la 3 ore

In timp ce puiul e la marinat, puneti intr-un castron le alaturi de menta si zahar.

Acoperiti castronul, puneti la frigider o ora dupa care adaugati ardeiul Serrano, ceapa rosie si 2 linguri de otet de .

Puneti dupa gust sare si piper. Lasati salsa sa stea la temperatura camerei 20 de minute inainte de a o servi.

Ungeti gratarul de exterior cu putin ulei si dupa incalziti-l la o temperatura medie spre mare.

Scoateti puiul din frigider si aruncati excesul de sos marinat.

Lasati puiul pe gratar pana cand nu mai are culoarea in centru, cam 3 pana la 5 minute pe fiecare parte.
Serviti cu salsa cu si o lingura mare de smantana.

Alte retete de pui

Piept pui

Arici din pateu de ficatei pui

Pui cu sos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker
Bucataras.RO

Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker

Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola