Se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora . Umplutura: Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se calesc cateva
Se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora .
Umplutura:
Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se calesc cateva minute. Se adauga si ciupercile din borcan care au fost scurse si se calesc impreuna. Se ia cratita deoparte si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, un pic de boia, vegeta si marar proaspat din gradina. Ouale se bat ca la omleta, se adauga faina si se amesteca cu carnea bine de tot. Dupa ce aluatul s-a dospit, intindem o foaie mare cam de 40/20cm, peste care se presara o lingura cu gris. Punem compozitia de carne si o intindem pe toata suprafata foii si rulam din ambele capete spre mijloc, apoi se taie in doua pe latime si se pun una langa alta intr-o tava unsa cu ulei.
Se unge placinta cu ulei deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste, la mine a durat 35 de minute. Intre timp, se bat doua oua intregi cu o lingura de iaurt si un varf cutit sare, iar cand placinta este coapta, se scoate, se pune oul peste placinta si se mai da 10 minute la cuptor. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se poate intoarce pe un platou.
Se serveste calda sau rece. Alte retete culinare recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseascaAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosDe departe cea mai buna prajiturica pe care am papat-o pana acum, incercati-o, moale, ciocolatoasa, cu exterior crocant, e...
Grea de ciocolata cu stafide si nucaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii