Placinta cu carne si rozmarin este perfecta pentru mic-dejun sau pranz. Se poate servi alaturi de un sos de smantana. Pentru a prepara placinta cu carne si rozmarin aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: carne, rozmarin, vin, oua, ceapa, smantana, ulei, cimbru, unt, faina.
Placinta cu carne are o aroma deosebita datorita rozmarinului. Pentru a o pregati trebuie sa amesteci ingredientele pentru aluatul de placinta si se framanta pana se formeaza un aluat mai tare. Se acopera cu un sevet si se tine la rece jumatate de ora. Carnea si ceapa se calesc in ulei, se sting cu vin si se lasa sa scada. Se adauga cimbrul, rozmarinul, sarea si piperul, dupa gust. Dup ace umplutura se raceste se adauga 2 oua.
Aluatul pentru placinta se scoate de la rece si se imparte in 2. Se intind 2 foi. Se unge cu unt tava si se aseaza pe fundul ei o foaie de aluat. Peste aceasta foaie se adauga umplutura. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se bat doua galbenusuri cu smantana care se toarna peste foaie.
Se pune la cuptorul incins pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste.
Se serveste atat calda, cat si rece.
Alte retete recomandate:
Placinta cu carne de miel
Placinta cu carne
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caisePentru reteta de chifle m-am inspirat de la Angelica, la care am adaugat si o umplutura de mere si nuci.
Chifle dulci cu mere si nuciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii