Mancaruri cu carne

Reteta Pljecavica

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:15m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
a) Chifle:
1. Se amesteca ingredientele pentru chifla, dizolvati inainte drojdia in apa calduta.
2. Bila rezultata se da la frigider pentru 2-3 ore, i

ingrediente

Chifle:
   240 ml apa calduta
   2 linguri de zahar
   1 lingurita cu varf de sare
Chiftelele de carne:
   800 de grame de carne de vita tocata (se poate amesteca carne de vita cu porc)
   1 lingurita cu varf de sare
   1 praf de nucsoara
   1 praf de cardamom
   1 praf de piper
   1 ceapa mica tocata
   2-3 catei de usturoi tocati
   2 lingurite rase de drojdie deshidratata
   450 grame faina 550
   3 linguri de supa cu ulei de masline

mod de preparare

a) Chifle:


1. Se amesteca ingredientele pentru chifla, dizolvati inainte drojdia in apa calduta.


2. Bila rezultata se da la frigider pentru 2-3 ore, intr-un vas uns cu ulei si acoperita cu o folie unsa si ea.


3. Se aseaza aluatul pe planul de lucru uns cu ulei si se framanta usor pentru a scoate aerul din el.


4. Se imparte aluatul in 6 pana la 8 bile de dimensiune egala.


5. Bilele se aplatizeaza si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt.


6. In cuptorul abia incalzit (40 de grade), alaturi de un recipient cu apa calda, se introduce tava cu chifle.


7. Se lasa sa creasca jumatate de ora.


8. Se pensuleaza suprafata cu lapte, se presara cu susan (sau cu ce va place).


9. Se reintroduc in cuptorul rece (sau abia caldut). Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 210 grade. Se coc 30-35 minute.


10. Se lasa sa se racoreasca, apoi se vor consuma cu pljeskavica.





b) Chiftelele de carne;:


1. Ceapa se caleste cu o lingura de ule;


2. Carnea, ceapa calita, usturoiul, condimentele se aseaza intr-un vas;


3. Se framanta, eventual se malaxeaza in robot, pana simtim ca a devenit compozitia ferma .


4. Se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.


5. In acest timp am pregatit o maioneza, un sos de rosii (busuioc, un catel de usturoi, zahar, sare, oregano, busuioc, bulion de casa si o lingura de amidon), o salata de varza.


6. Am curatat si taiat cartofi pentru prajit.


7. Bila de carne scoasa de la frigider se imparte in atatea bile egale cate chifle avem, apoi se aplatizeaza, cu mainile unse cu ulei, pana la o grosime de 2-3 mm (nu se va rupe) si se prajesc in tigaie teflonata sau pe gratar.


8. Exista doua optiuni de prezentare a acestei chifle sarbesti, ambele perfect valabile - una e cea de fast food, in chifla, cealalta e cu garniturile montate pe farfurie.





Reteta propusa de Lauralaurentiu
Incearca si Ciulama delicioasa de pasare cu ciuperci si mamaliga
Daca ti-a placut reteta noastra "Pljecavica" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.