a) Chifle: 1. Se amesteca ingredientele pentru chifla, dizolvati inainte drojdia in apa calduta. 2. Bila rezultata se da la frigider pentru 2-3 ore, i
a) Chifle:
1. Se amesteca ingredientele pentru chifla, dizolvati inainte drojdia in apa calduta.
2. Bila rezultata se da la frigider pentru 2-3 ore, intr-un vas uns cu ulei si acoperita cu o folie unsa si ea.
3. Se aseaza aluatul pe planul de lucru uns cu ulei si se framanta usor pentru a scoate aerul din el.
4. Se imparte aluatul in 6 pana la 8 bile de dimensiune egala.
5. Bilele se aplatizeaza si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt.
6. In cuptorul abia incalzit (40 de grade), alaturi de un recipient cu apa calda, se introduce tava cu chifle.
7. Se lasa sa creasca jumatate de ora.
8. Se pensuleaza suprafata cu lapte, se presara cu susan (sau cu ce va place).
9. Se reintroduc in cuptorul rece (sau abia caldut). Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 210 grade. Se coc 30-35 minute.
10. Se lasa sa se racoreasca, apoi se vor consuma cu pljeskavica.
b) Chiftelele de carne;:
1. Ceapa se caleste cu o lingura de ule;
2. Carnea, ceapa calita, usturoiul, condimentele se aseaza intr-un vas;
3. Se framanta, eventual se malaxeaza in robot, pana simtim ca a devenit compozitia ferma .
4. Se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
5. In acest timp am pregatit o maioneza, un sos de rosii (busuioc, un catel de usturoi, zahar, sare, oregano, busuioc, bulion de casa si o lingura de amidon), o salata de varza.
6. Am curatat si taiat cartofi pentru prajit.
7. Bila de carne scoasa de la frigider se imparte in atatea bile egale cate chifle avem, apoi se aplatizeaza, cu mainile unse cu ulei, pana la o grosime de 2-3 mm (nu se va rupe) si se prajesc in tigaie teflonata sau pe gratar.
8. Exista doua optiuni de prezentare a acestei chifle sarbesti, ambele perfect valabile - una e cea de fast food, in chifla, cealalta e cu garniturile montate pe farfurie.
Reteta propusa de Lauralaurentiu
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postChiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.
Chiftele de cartofi cu dovlecelOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciCovrigi foarte gustosi, pufosi si nu foarte greu de facut. Reteta si aici...
Covrigi Bagels cu miereReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii