a) Chifle: 1. Se amesteca ingredientele pentru chifla, dizolvati inainte drojdia in apa calduta. 2. Bila rezultata se da la frigider pentru 2-3 ore, i
a) Chifle:
1. Se amesteca ingredientele pentru chifla, dizolvati inainte drojdia in apa calduta.
2. Bila rezultata se da la frigider pentru 2-3 ore, intr-un vas uns cu ulei si acoperita cu o folie unsa si ea.
3. Se aseaza aluatul pe planul de lucru uns cu ulei si se framanta usor pentru a scoate aerul din el.
4. Se imparte aluatul in 6 pana la 8 bile de dimensiune egala.
5. Bilele se aplatizeaza si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt.
6. In cuptorul abia incalzit (40 de grade), alaturi de un recipient cu apa calda, se introduce tava cu chifle.
7. Se lasa sa creasca jumatate de ora.
8. Se pensuleaza suprafata cu lapte, se presara cu susan (sau cu ce va place).
9. Se reintroduc in cuptorul rece (sau abia caldut). Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 210 grade. Se coc 30-35 minute.
10. Se lasa sa se racoreasca, apoi se vor consuma cu pljeskavica.
b) Chiftelele de carne;:
1. Ceapa se caleste cu o lingura de ule;
2. Carnea, ceapa calita, usturoiul, condimentele se aseaza intr-un vas;
3. Se framanta, eventual se malaxeaza in robot, pana simtim ca a devenit compozitia ferma .
4. Se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
5. In acest timp am pregatit o maioneza, un sos de rosii (busuioc, un catel de usturoi, zahar, sare, oregano, busuioc, bulion de casa si o lingura de amidon), o salata de varza.
6. Am curatat si taiat cartofi pentru prajit.
7. Bila de carne scoasa de la frigider se imparte in atatea bile egale cate chifle avem, apoi se aplatizeaza, cu mainile unse cu ulei, pana la o grosime de 2-3 mm (nu se va rupe) si se prajesc in tigaie teflonata sau pe gratar.
8. Exista doua optiuni de prezentare a acestei chifle sarbesti, ambele perfect valabile - una e cea de fast food, in chifla, cealalta e cu garniturile montate pe farfurie.
Reteta propusa de Lauralaurentiu
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...
Napolitane cu cacoa si mentaNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajAluaturi de casa Asa de bine arata pizza asta a lui Merisor, ca a trebuit sa o fac si eu.
Pizza cu coronita de cabanosiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii