Rodia, fructul iubirii, da aroma acestui preparat delicios!
Se taie capetele subtiri ale muschiuletului, apoi acoperit de o punga mica de celofan se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza la cca 1,5 cm grosime, apoi cu lama unui cutit se face o taietura laterala, ca un portofel, fara a taia peretii muschiuletului, se stropeste cu un pic de ulei de masline in interior si exterior, se sareaza si condimenteaza,apoi se lasa cateva minute sa se intreptrunda aromele.
Vanata o spalam, ii indepartam cotorul si coaja apoi o taiem in bastonase subtiri) indepartam samburii daca este nevoie) si taiem in cubulete mici.
Intre timp intr-un strop de ulei de masline, punem cubuletele de vanata pana incep sa se inmoaie si sa se farama, apoi amestecul mexican, saram, condimentam si adaugam un strop de apa, acoperim cu un capac si lasam sa scada sucul pana se inmoaie un pic legumele. Dam deoparte sa se racoreasca.
Deoparte intr-o tigaie caramelizam o lingura de zahar; cand zaharul se topeste si capata culoare aurie, adaugam o mana de fructe de rodie, amestecam continuu, adaugam si otetul, apoi un strop de apa. Dam deoparte sa se raceasca.
In mixul de legume moi adaugam cubulete mici de branza Feta. Cu acest amestec, umplem bine portofelul si il prindem la taietura cu 2 scobitori din bambus.
Punem portofelul intr-o tavita mica si inalta, adaugam un strop de ulei de masline, presaram deasupra sare, condimente uscate si legumele deshidratate fara sare, catelul de usturoi feliat subtire si adaugam o cescuta de apa clocotita. Acoperim cu folie de alumniu si dam 20 de minute la cuptor, apoi se indeparteaza folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca usor.
Scoatem portofelul rumenit din tava si il lasam cca 5 minute, inainte de al felia in felii subtiri de 1-1,5 cm. Se servesc stropite cu sosul dulce acrisor de rodie.
Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosLimoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...
LimoncelloIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii