Mancaruri cu carne

Reteta Portofele din piept de pui

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)"
 
Se portioneaza pieptul de pui (parte mai groasa, cam 6 buc, la 3 piepti de pui mari), apoi se intind usor cu ciocanul de snitele, acoperite cu un celo

ingrediente

   3 bucati de piept de pui dezosat(numai partea mai groasa
   dinspre cap
   se foloseste
   cam doua portofele la un piept)
   doua linguri de mustar usor picant
   sare
   3 ardei kapia rosu
   10 ciuperci
   1-2 cepe potrivite
   4-5 catei de usturoi
   un morcov potrivit
   o legatura de patrunjel verde
   50 g masline feliate
   amestec de condimente uscate(cimbrisor
   busuioc
   maghiran
   oregano
   coriandru)piper cu aroma de lamaie
   cca 200g pesmet auriu granulat
   ulei pentru prajit
   12 scobitori de bambus

mod de preparare

Se portioneaza pieptul de pui (parte mai groasa, cam 6 buc, la 3 piepti de pui mari), apoi se intind usor cu ciocanul de snitele, acoperite cu un celofan, pentru a nu rupe carnea.


Bucatile obtinute se sectioneaza pe lung, fara a ajunge in margine,cu varful unui cutit ascutit, formand niste portofele in bucatile de piept.


Ardeiul kapie se prajeste intreg in ulei, apoi se curata de pielita, fiecare ardei curatat se taie pe lung in doua bucati, indepartandu-se cotoarele si semintele.


In putin ulei de masline se caleste foarte putin ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoarea mica si usturoiul felit subtire, apoi se adauga si ciupercile curatate si feliate.


Se amesteca usor pana se inmoaie bine apoi se adauga si maslinele feliate, se potriveste de sare si piper, se opreste focul si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt.


In fiecare portofel se introduce cate o jumatate de ardei prajit apoi se indeasa umplutura de ciuperci si se prinde cu grija cu cate doua scobitori fiecare gura de portofel, astfel incat sa nu curga.


Portofelele incarcate si sigilate se condimenteaza pe ambele parti cu amestec de condimente uscate, se sareaza si se pipereaza cu un praf de piper cu gust de lamaie, apoi se ung pe fiecare parte cu mustar usor picant si se lasa cateva minute sa se condimenteze (cca 30 min).


Fiecare portofel astfel condimentat se tavaleste bune prin pesmet auriu granulat si apoi se prajeste in ulei incins, la foc potrivit.


Se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei, apoi se servesc cu salata de sezon.





-Bucatile de carne mai subtiri care ne-au ramas de la piepturi, se intind bine cu ciocanul de snitele si cu ele, carpim "gaurelele facute din greseala la portofele.


-Dupa ce s-au tavalit portofelele prin pesmet,eu le mai las cca 5 -10 minute, pentru a se inmuia putin pesmetul granulat si apoi le prajesc, astfel pesmetul nu pocneste si nu se arde.



Pofta buna!





Reteta Portofele din piept de pui a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro





Alte retete cu piept de pui gasiti aici:


Piept de curca umplut cu ciuperci si Bergkäse,


Ruladele din pulpe de pui,


Rulouri de pui pane la cuptor
Incearca si Pui cu rozmarin si masline
Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele din piept de pui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.