Portofele din piept de pui

Se portioneaza pieptul de pui (parte mai groasa, cam 6 buc, la 3 piepti de pui mari), apoi se intind usor cu ciocanul de snitele, acoperite cu un celo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Portofele din piept de pui

Ingrediente

  • 3 bucati de piept de pui dezosat(numai partea mai groasa
  • dinspre cap
  • se foloseste
  • cam doua portofele la un piept)
  • doua linguri de mustar usor picant
  • sare
  • 3 ardei kapia rosu
  • 10 ciuperci
  • 1-2 cepe potrivite
  • 4-5 catei de usturoi
  • un morcov potrivit
  • o legatura de patrunjel verde
  • 50 g masline feliate
  • amestec de condimente uscate(cimbrisor
  • busuioc
  • maghiran
  • oregano
  • coriandru)piper cu aroma de lamaie
  • cca 200g pesmet auriu granulat
  • ulei pentru prajit
  • 12 scobitori de bambus

Mod de preparare

Se portioneaza pieptul de pui (parte mai groasa, cam 6 buc, la 3 piepti de pui mari), apoi se intind usor cu ciocanul de snitele, acoperite cu un celofan, pentru a nu rupe carnea.

Bucatile obtinute se sectioneaza pe lung, fara a ajunge in margine,cu varful unui cutit ascutit, formand niste portofele in bucatile de piept.

Ardeiul kapie se prajeste intreg in ulei, apoi se curata de pielita, fiecare ardei curatat se taie pe lung in doua bucati, indepartandu-se cotoarele si semintele.

In putin ulei de masline se caleste foarte putin ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoarea mica si usturoiul felit subtire, apoi se adauga si ciupercile curatate si feliate.

Se amesteca usor pana se inmoaie bine apoi se adauga si maslinele feliate, se potriveste de sare si piper, se opreste focul si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt.

In fiecare portofel se introduce cate o jumatate de ardei prajit apoi se indeasa umplutura de ciuperci si se prinde cu grija cu cate doua scobitori fiecare gura de portofel, astfel incat sa nu curga.

Portofelele incarcate si sigilate se condimenteaza pe ambele parti cu amestec de condimente uscate, se sareaza si se pipereaza cu un praf de piper cu gust de lamaie, apoi se ung pe fiecare parte cu mustar usor picant si se lasa cateva minute sa se condimenteze (cca 30 min).

Fiecare portofel astfel condimentat se tavaleste bune prin pesmet auriu granulat si apoi se prajeste in ulei incins, la foc potrivit.

Se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei, apoi se servesc cu salata de sezon.

-Bucatile de carne mai subtiri care ne-au ramas de la piepturi, se intind bine cu ciocanul de snitele si cu ele, carpim "gaurelele facute din greseala la portofele.

-Dupa ce s-au tavalit portofelele prin pesmet,eu le mai las cca 5 -10 minute, pentru a se inmuia putin pesmetul granulat si apoi le prajesc, astfel pesmetul nu pocneste si nu se arde.


Pofta buna!

Reteta Portofele din piept de pui a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Piept de curca umplut cu ciuperci si Bergkäse,

Ruladele din pulpe de pui,

Rulouri de pui pane la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor

Am pregătit o rețetă rapidă si delicioasă de cartofi tip acordeon, la cuptor. Condimentul de cartofi de la Delikat le-a...

Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola