Am luat un pui dolofan pentru rotisor cam de 1.4 kg. Intr-un castronel de circa 250- 300 ml am facut marinata. Trei catei mari de usturoi pisati bine
Am luat un pui dolofan pentru rotisor cam de 1.4 kg.
Intr-un castronel de circa 250- 300 ml am facut marinata. Trei catei mari de usturoi pisati bine, i-am frecat cu zahar brun si sare pana s-au facut pasta. I-am imbatat cu un pahar de vin alb, o jumatate de pahar de sos de soia si un amestec de condimente (pulberi) ce contineau: coriandru, nucsoara, piper verde, rosu, alb, chilli, cardamon, ghimbir proaspat, ras marunt si am stors bine doua limete.
Am introdus puiul la loc in punga cea stramta in care l-am cumparat, dupa ce in prealabil l-am curatat constiincios de cotoare.
Am largit costumul puiului la gat si am turnat marinata-aromata intre pielea cu 2 randuri de grasime si carnita. Am introdus si coada ingusta a unei lingurite cu maner lung avand grija sa ajunga marinata in cele mai indepartate cotloane. Restul l-am turnat pe langa pui in punga stramta. Deci marinare dubla din exterior si din interior. Cantitatea de circa o cana mare, a fost suficienta si am inchis punga la loc cu un paper clip.
L-am lasat la rece in camara 2 ore.
Cand sa-l pun in tava, i-am introdus o ceapa in "guler" pentru a evidentia "palnia" prin care l-am infuzat cu capital asiatic. Am taiat in bucati mari o ceapa si doi ardei Kapia. Am mai pus in tava 2 ardei moderati de iuti, am taiat felii doua mere curatate de cotor.
Am "stors" bine puiul de marinata, si l-am asezonat cu sare, boia (dulce si iute) si condimentele ce le-am folosit si la marinata.
Cateva felii de mere un sfert de ceapa, o jumatate de ardei, un catel de usturoi si o frunza mare de telina le-am introdus in cavitatea abominabila, restul legumelor le-am plast sub si pe langa pui.
Am facut focul la cuptor si concomitent am bagat puiul la cuptor cu microunde 20 de minute pe maxim ca sa pornesc coacearea in intreaga masa a carnii .
L-am bagat apoi in cuptorul de la aragaz cu focul dat la jumatate.
Dupa jumatate de ora l-am intors pe partea celalta in lacul de grasime pe care a l-a lasat. Eu nu am pus nimic in tava, doar jumatate din marinata dulce-sarat-acrisoara.
Dupa inca un sfert de ceas l-am scos am turnat peste el circa 50-75 ml de vinisor am stins cuptorul si l-am lasat sa se raceasca inca o jumatate de ora.
Pofta buna!
Reteta Pui cu mere la cuptor in marinata asiatica a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.ro
Alte retete de pui gasiti aici:
Pui la cuptor cu miere de albine ,
Pui la cuptor cu sos de smintina ,
Rata/Pui la cuptor
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsCum imi ramasese (adica le-am pastrat intentionat) un cap si o bucata de la coada unui somn am pus de o ciorbita acrita cu...
Ciorba de somn in zeama de varzaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii