Mancaruri cu carne

Reteta Pui cu sparanghel si cartofi

portii reteta 5 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 1h:30m 
Anca Roman postat de
Postat pe: 09-05-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pui la capac"
 
In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu sparanghel si am vazut cateva cu carnita . Asa ca am scos o punga cu carne de pui de tara si m-am pus pe treaba . Anul trecut in luna mai am incercat sparanghel invelit in bacon si mie nu mi-a placut , asa ca am incercat altceva . De data asta a fost foarte bun asa ca am adus reteta sa incercati daca doriti . Zilele astea am vazut in magazine sparanghel care arata tare bine , era proaspat si verde frumos la un pret acceptabil , undeva la 9 lei gramajoara.

ingrediente

5 portii

   carne de pui (eu am avut pulpe si aripioare )
   1 legatura Sparanghel
   9 cartofi (calculate cam 3 cartofi potriviti pe persoana)
   1 cana suc de rosii
   cateva rosii chery
   1 ceapa
   1 lingura ulei
   1 pahar vin alb
   sare
   piper
   pudra de Ghimbir
   Extra : apa

mod de preparare

Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de pui din magazine procesul de gatire va fi mult mai scurt . Am spalat carnea si am lasat-o sa se usuce putin . Intr-o oala am pus uleiul la incins si am calit ceapa usor . Am asezat bucatile de carne si am lasat-o sa prinda putina culoare . Am adaugat apa fierbinte (cam 500 ml) si am lasat carnea sa se fiarba bine sis a scada apa. Pana cand a fiert carnea am curatat sparanghelul si l-am taiat mai scurt , si am curatat cartofii . Cand carnea mai avea putin pana sa fie bine am adaugat cartofii intregi (cartofi mai mici) , vinul alb si rosiile chery taiate in jumate . Am pus capacul si am lasat la fiert pana cand cartofii s-au inmuiat putin , dar nu au fost gatiti de tot . Timpul de gatire al cartofilor depinde de soiul lor si de marime , asa trebuie incercati . Adaugam sucul de rosii , condiment si sparanghelul curatat de partea lemnoasa de jos si spalat in apa rece . Punem capacul din nou si lasam inca 10 minute . Oprim focul , presaram deasupra frunze de patrunjel si busuioc si acoperim din nou cu capacul. Lasam mancarica sa se odihneasca sis a se intrepatrunda aromele . Servim cald .
Incearca si Vitel cu dovlecei
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sparanghel si cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.