Pui ia cuptor cu sos dulce-acrisor

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz). Asezonati abundent puiul in intenor si la exterior si umpleti cavitatea pasarii cu ameste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de 2 kg
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 1 mana de patrunjel proaspat
  • tocat mare
  • 4 bucati de marimea unui deget dintr-un rizom proaspat de ghimbir
  • rase cu tot cu coaja
  • 2 ardei grasi rosii
  • taiati in jumatate
  • fara seminte
  • 2 ardei grasi galbeni
  • taiati in jumatate
  • fara seminte
  • 4 cepe rosii
  • decojite
  • 2 ardei iuti rosii proaspeti
  • rupti in jumatate
  • 1 ananas copt
  • decojit
  • taiat in patru si apoi tocat mare
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • zdrobite
  • ulei de masline
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de otet balsamic

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz). Asezonati abundent puiul in intenor si la exterior si umpleti cavitatea pasarii cu amestecul de patrunjel si ghimbir. Taiati ardeii si ceapa rosie in sferturi si puneti-le pe toate intr-un vas tip caserola. Adaugati ardeii iuti, ananasul si semintele zdrobite de fenicul. Stropiti cu 3 linguri mari de ulei de masline, presarati sare si piper si amestecati bine compozita din vas. Puneti puiul peste amestecul respectiv, ungeti-l cu putin ulei si coaceti-l timp de 1 ora, la nivelul din mijloc al cuptorului preincalzit. Puiul e gata cand carnea se desprinde usor de pe oase.

Dupa ce s-a copt, scurgeti bine puiul de zeama. Scoateti-I apoi pe un platou impreuna cu jumatate din legume si ananas, apoi lasati-l 5 minute sa se raceasca, timp in care pregatiti sosul. Cu robotul de bucatarie, mixati restul de legume si ananas din vas impreuna cu zaharul si otetul balsamic si adaugati putina sare, daca e nevoie. Mixati prelung, ca sa obtineti un sos cat mai omogen — adaugati putina apa clocotita, daca e necesar sa-l subtiati. Pentru a face sosul si mai fin, puteti sa-l treceti prin sita mare, dar eu nu procedez asa. Asezonati sosul dupa gust.
Sincer sa fiu, nu ma pot gandi la un mod mai bun de a servi puiul, decat cu niste fidea rumenita rapid sau cu orez fiert ori gatit la abur. Asezati puiul si legumele in mijlocul mesei si infruptati-va.

Alte retete recomandate:

Pulpe de pui la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Tocanita taraneasca de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ohhhh, de cand asteptam sa mananc o astfel de ciorbita!!! De mult timp imi zboara gandul spre o ciorbita de fasole cu...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!