Mancaruri cu carne

Reteta Pui Tikka Masala

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
___TONCEAN_27484 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pulpe de Pui cu Mustar la Cuptor (Reteta Video)"
 
>
Pui Tikka Masala este un fel de mancare indiana. Secretul acestei retete cu pui este sosul de rosii si condimentele folosite.

ingrediente

   8 pulpe superioare de pui
   sucul de la o lamaie
   1 lingurita boia iute
   1 lingurita boia dulce
   1 lingurita seminte de chimen
   1 lingurita boabe coriandru
   1 lingurita otet balsamic alb
   1 lingurita curry
   400 g rosii tocate
   cu usturoi
   1 lingura pasta de rosii
   1 lingura ulei de masline
   1 cubulet zahar brun
   1 ceapa
   4-5 catei usturoi
   ghimbir
   1 ardei iute
   1 mana frunze patrunjel verde
   125 g iaurt
   sare

mod de preparare

Pui Tikka Masala este un fel de mancare indiana. Secretul acestei retete cu pui este sosul de rosii si condimentele folosite.
Indepartam pielita de pe pulpe, le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem pulpele intr-un bol mai mare si le amestecam bine cu zeama de lamaie, sare si cele doua feluri de boia.
Dam putin 10 minute pulpele la rece.





Intr-o tigaita mica prajim semintele de chimen si boabele de coriandru, fara ulei, apoi le dam deoparte sa se raceasca.Cand sunt reci le pisam si le impartim in doua.
Curatam ceapa, usturoiul, ghimbirul (eu nu am avut numai uscat praf) si ardeiul iute de seminte si vinisoare, apoi le tocam marunt si le dam in blender dupa ce am adaugat si sosul de marinada lasat de pulpe.





Intr-un bol mare punem iaurtul, curry, jumatate din semintele de chimen si coriandru si amestecam cu mixtura facuta in blender. Punem pulpele in ea si lasam la rece macar 2 ore.
Punem intr-o tigaie antiaderenta de ceramica pulpele pentru 5 minute pe o parte si alte 5 pe cealalta , sa se prajeasca putin.
Intre timp punem in blender rosiile tocate, pasta de rosii, otetul balsamic( dac nu aveti ,este bun si otetul alb), ghimbir, patrunjelul verde, zaharul si cealalta jumatate de seminte de chimen si coriandru ramasa. Amestecam bine pana se omogenizeaza.





Scoatem pulpele din tigaia antiaderenta, adaugam sosul format din rosii, apoi pe cel cu iaurt, asezonam daca este cazul si lasam sa dea cateva clocote.Punem pulpele in sosul format si lasam sa fiarba 10-15 minute.
Veti fi incantate de bunatatea gustului obtinut...
Pulpele se pot servi alaturi de sosul format sau in combinatie cu alta garnitura.


Pui Tikka Masala se serveste cu dovlecei si rosii gratinate si a iesit o minunatie.
Pentru servire mi-ar prinde bine un set 9 piese pentru servirea sosurilor de la Kitchen Shop.

Incearca si Pui in sos de bere
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.