Aceasta reteta este perfecta pentru zilele reci de toamna, foarte gustoasa si cu ingrediente la indemana. Vinul roze facut proaspat in aceasta toamna, are o aroma minunata si plin de savoare...o reteta ce merita incercata!
Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper.
Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins asezam pulpele si le prajim pe ambele parti atat cat sa se rumeneasca foarte putin.
Intre timp ceapa, usturoiul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul felii subtiri si le punem toate odata peste carne in tigaie, amestecam putin si prajim inca vreo 5 minute, dupa care adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute atat cat sa scada putin, iar intre timp pregatim sosul de rosii:
Turnam cutia de rosii int-un bol si peste presaram condimentele aromate, daca considerati ca mai trebuie sare si piper se mai poate adauga, eu am mai pus putin.
Peste carne punem si sosul de rosii aromat, amestecam putin si lasam sa fiarba acoperite cu capac cca. 30 minute amestecand din cand in cand.
Cand sosul a scazut stingem focul si presaram putin patrunjel verde! O bunatate!
Se poate servi dupa cum doriti: simplu sau alaturi de o garnitura!
Sa va fie de bine!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii