Puicuta cu vin (à la Jurassiene)

Puicuta asta se pregateste cu un vin alb din regiunea Jura/Franta Eu am folosit un Chardonnay-Côtes du Jura Taiem bucati gainuta. Saram si piperam.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Puicuta cu vin  (à la Jurassiene)

Ingrediente

  • 1 puicuta grasa
  • 500 - 600 ml vin
  • 500 g ciuperci maro
  • 3 échalote/cepe lunguiete
  • 200 g creme fraiche
  • 50 g unt
  • rozmarin & thymian
  • sare
  • piper
  • Paste:
  • 100 g gris
  • 200 g faina de griu
  • 3 oua
  • un praf de sare

Mod de preparare

Puicuta asta se pregateste cu un vin alb din regiunea Jura/Franta

Eu am folosit un Chardonnay-Côtes du Jura

Taiem bucati gainuta. Saram si piperam. Rumenim bucatile bine in unt.

Adaugam ceapa tocata. Cind devine transparenta, stingem carnea cu vin.

Condimentam si dam in cuptorul preincalzit la 200°C timp de jumatate de ora.

Dupa care adaugam ciupercile intregi si lasam inca 20 de minute.

(timp care-l folosim la incalzit apa cu sare,pentru fiert pastele).

Scoatem vasul din cuptor, adaugam creme fraiche-ul, amestecam si mai lasam 5 minute la foc (pe plita,nu in cuptor).

Pastele

Am framintat aluatul si l-am lasat la odihna acoperit, vreo jumatate de ora. Am intins foaia si am taiat model Reginette.

Se fierb in apa cu sare, pina se ridica deasupra.

Daca le fierbieti imediat cind le faceti, ajunge 1-2 minute, daca-s uscate, maxim 5 minute.


Pofta buna!

Reteta Puicuta cu vin (à la Jurassiene) a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui: Pui cu sos de vin si mustar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Salata orientala
Bucataras.RO

Salata orientala

Salata orientala
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!