Pentru a prepara aceasta reteta de pulpa de berbec cu vin sunt necesare urmatoarele ingrediente: pulpa de berbec, vin, slanina, usturoi, untura, ceapa, frunza de dafin, sare, piper.
Pulpa de berbec se curata de grasime si se impaneaza cu slanina si usturoi. Se aseaza intr-o cratita cu ungura si se pune la prajit. Cand se rumeneste se scoate, se aseaza pe fundul cratitei felii de slanina , ceapa si morcovi.
Deasupra se aseaza friptura, peste care se toarna un pahar de vin. Se lasa pe foc pana cand scade sosul aproape de tot. Se toarna zeama de carne, se adauga frunza de dafin si se lasa sa fiarba inabusit o ora. In acest interval, din cand in cand se unge pulpa cu zeama din cratita.
Cand friptura este gata, se inlatura grasimea din sos si se strecoara legumele.
Sosul se serveste langa friptura.
Alte retete recomandate:
Ciorba de miel
Ciorba de loboda rosie
Ciorba de salata
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiMi-am dorit sa fac niste rulouri cu carne si foietaj, mi-am dorit sa le combin cu un sos si a iesit ceva foarte bun. Am...
Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantanaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii