Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor iese foarte frageda si aromata, o friptura de miel suculenta, perfecta pentru masa de Paste. In plus cat timp este mielul la cuptor, te poti ocupa de alte treburi prin casa.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pulpa de miel la cuptor

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel
  • 4 cepe mari
  • 2 capatani de usturoi
  • 23 fire de rozmarin
  • 45 frunze de salvie
  • 250 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita rasa boabe de coriandru macinate
  • 23 foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Curatati pulpa de pielite, spalati-o si scurgeti-o de apa.

2. Stergeti-o cu un servet, apoi ungeti-o cu ulei si presarati-o cu sare, piper, cimbru si coriandru macinat.

3. Puneti-o intr-o tava adanca, adaugati vinul, uleiul, foile de dafin, salvia si rozmarinul.

4. Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o in 3-4 felii groase. Ceapa nu trebuie taiata subtire, se va dizolva pur si simplu din cauza timpului mult petrecut in cuptor, si nu va mai da savoare mancarii de miel.

5. Capatanile de usturoi taiati-le in 2 pe orizontala.

6. Puneti in tava, imprejurul pulpei feliile de ceapa si jumatatile de usturoi cu partea taiata in jos.

7. Puneti si o cana cu apa si puneti tava in cuptorul incins dupa ce ati acoperit-o cu folie de aluminiu.

8. Coaceti pulpa la foc potrivit, pana cand se patrunde bine, aproximativ 2 ore. In ultimele 10 minute de stat la cuptor dati folia de jos ca sa se rumenasca. In acest moment puteti sa o ungeti cu un amestec de ulei de masline, miere si putin mustar, ca sa prinda o crusta delicioasa. O ungeti pe o parte, o lasati 5 minute sau pana e rumena, apoi o intoarceti, o ungeti, o lasati sa se rumneasca.


Pulpa de miel la cuptor se serveste calda. Se poate servi cu sos de hrean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Reteta dulceata de zmeura galbena
Bucataras.RO

Reteta dulceata de zmeura galbena

De vreo trei ani am rabdare sa se inmulteasca zmeura galbena si uite ca anul asta m-a rasplatit . Poate ca nu e cea mai...

Reteta dulceata de zmeura galbena
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola