Mancaruri cu carne

Reteta Pulpa de porc cu ragout

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata pulpa de grasime, se spala , se sterge cu un prosop si se sareaza. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, apoi se lasa putin la raci

ingrediente

   800 gr. pulpa de porc
   1 ceapa rosie
   1 catel de usturoi
   8 cartofi potriviti de mari
   1 manunchi de patrunjel
   1 dl. ulei
   pentru ragout: 4 fire de ceapa verde
   150 gr. ciuperci
   1 ramurica de rozmarin
   3 fire de cimbrisor
   1 manunchi de patrunjel
   4 catei de usturoi
   150 gr. rosii
   1 dl. vin alb 1 foaie de aluminiu

mod de preparare

Se curata pulpa de grasime, se spala , se sterge cu un prosop si se sareaza. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, apoi se lasa putin la racit si se curata. Ceapa si usturoiul se curata si se taie felii. Pe fundul unei tavi se aseaza ceapa, usturoiul si fire de patrunjel verde. Se pune peste carnea, stropim cu ulei si 1 dl. apa. Se pune tava in cuptor si se lasa pana cand carnea se rumeneste, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la 120 grade pana se termina.
Se scoate tava din cuptor si se lasa carnea sa se raceasca putin. Se pregateste ragout-ul: ceapa verde se curata si se taie in bucati potrivit de mari. Verdeata(patrunjelul, rozmarinul, cimbrisorul) se taie marunt, usturoiul se zdrobeste, iar ciupercile se taie felii, daca sunt proaspete. (se pot folosi si ciuperci din conserva). In putina grasime se caleste ceapa, se adauga ciupercile, se sareaza , pipereaza, se pune usturoiul, rozmarinul, cimbrisorul si patrunjelul. Se amesteca bine, se pune vinul si se lasa sa fiarba. In acest amestec se scurge grasimea de pe carne, dupa care se adauga rosiile fara pielita. Cartofii curatati de coaja si se lasa intregi se rumenesc putin in grasime.
Pe un platou se aseaza la o parte cartofii, alaturi carnea feliata si ragout-ul.
Incearca si Snitele cu cascaval
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu ragout" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.