Mancaruri cu carne

Reteta culinara Pulpa de vitel la cuptor

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Cea mai frageda si mai gustoasa parte din pulpa este capacul; fricandoul se prezinta mai frumos, dar nu este atit de fraged. Capacul se curata de vine

ingrediente

   1 pulpa de vitel
   100 g slanina afumata
   2 capatini usturoi
   4 linguri grasime
   ceapa
   boabe de piper
   sare
   1/2 pahar vin alb

mod de preparare

Cea mai frageda si mai gustoasa parte din pulpa este capacul; fricandoul se prezinta mai frumos, dar nu este atit de fraged. Capacul se curata de vinele groase din mijloc, se sareaza si se impaneaza cu slanina afumata si cu usturoi. Se lasa sa stea ½ ora, apoi se ruleaza si se leaga cu sfoara. Se asaza in tava, se toarna deasupra grasimea bine incinsa, se da la cuptor potrivit, se adauga apoi vinul si putina apa sau zeama de carne si boabe de piper. Se stropeste din cind in cind cu apa rece. Cind este aproape gata, se stropeste numai cu grasime din sosul fripturii. Bine fripta si bine rumenita, se taie felii si se serveste cu diferite garnituri. Sosul se separa de grasime si se leaga cu un praf de faina, i se mai da un clocot si se strecoara. Se serveste in sosiera. Pulpa se mai poate impana numai cu usturoi si se poate prepara fara vin.

Incearca si Snitel din carne de vita cu ceapa
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de vitel la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite