Pulpele de iepure cu bere este foarte delicios si merita incercat, chiar daca necesita putin mai mult timp, este o mancare de carne perfecta pentru mese festive.
Pulpele de iepure cu bere este foarte delicios si merita incercat, chiar daca necesita putin mai mult timp, este o mancare de carne perfecta pentru mese festive.
Pulpele de iepure se spala bine si se pun, pentru cateva ore intr-un bait (sau marinata, dupa unii). Baitul il facem din putin ulei de masline, cimbru, boabe de piper, boabe de enibahar strivite, sare, frunze de dafin. Cu acesta frecam bine pulpele de iepure pe toate partile, le crestam pe langa os, acoperim vasul cu o folie de aluminiu si lasam la rece 2-3 ore, poate chiar si mai mult.
Intre timp curatam si spalam toate legumele, adica: ceapa verde, prazul, morcovul, ciupercile, ardeii, rosiile. Dupa care le taiem in bucati potrivite.
Scoatem pulpele de iepure din bait si le punem la calit, perpelit, semiprajit intr-o tigaie cu ulei incins. Le intoarcem pe toate partile, la foc potrivit, pentru a se rumeni foarte putin. Scopul nu este acela de a le praji ci doar de a le perpeli putin prin ulei incins si a se fixa aroma condimentelor cu care a fost baituit (daca mi-e permisa exprimarea :)) ).
Separat, intr-o alta tigaie (eu folosesc un wok) incingem vreo 50 ml ulei masline si punem toate legumele la calit, la inabusit la foc mic, amestecandu-le mereu, pentru a nu se arde. Cand incep sa se inmoaie punem un capac si le lasam la foc inabusit cam vreo 15-20 minute, avand mare grija de ele.
Cand legumele sunt aproape gata adaugam si pulpele de iepure si stingem totul cu un pahar mare de bere rece. Mai lasam pe foc maxim 5 minute, pana cand tot acest amestec de legume si carne e gata-gata sa de-a clocote. Apoi punem totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru o ora.
Ceea ce rezulta este o friptura de iepure cu o crusta rumenie deasupra si o fragezime de carne in interior.....plus o garnitura de legume aromata. Se serveste cald.
Sursa acestei retete culinare este blogul culinar Alice-Albinutza.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsEu am facut cu vinete si ardei de la congelator. Foarte bun a iesit!
Salata de vinete cu ardei coptIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii