Pulpe de iepure cu bere

Pulpele de iepure cu bere este foarte delicios si merita incercat, chiar daca necesita putin mai mult timp, este o mancare de carne perfecta pentru mese festive.

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata
Pulpe de iepure cu bere

Ingrediente

  • pulpe de iepure (in cazul meu pulpele de la un iepure de casa
  • crescut de mama soacra)
  • ceapa verde - 2-3 fire
  • ardei gras rosu - 1 buc
  • ardei gras verde - 2 buc
  • ciuperci champignon - vreo 10 buc
  • praz - 1-2 buc
  • morcov - 2 buc
  • rosii cherry - vreo 10-15 buc (eu am avut din acelea foarte mici)
  • ulei de masline
  • frunze dafin
  • boabe de piper
  • boabe de enibahar strivite
  • cimbru
  • sare
  • un pahar mare de bere - adica 330-350 ml

Mod de preparare

Pulpele de iepure cu bere este foarte delicios si merita incercat, chiar daca necesita putin mai mult timp, este o mancare de carne perfecta pentru mese festive.

Pulpele de iepure se spala bine si se pun, pentru cateva ore intr-un bait (sau marinata, dupa unii). Baitul il facem din putin ulei de masline, cimbru, boabe de piper, boabe de enibahar strivite, sare, frunze de dafin. Cu acesta frecam bine pulpele de iepure pe toate partile, le crestam pe langa os, acoperim vasul cu o folie de aluminiu si lasam la rece 2-3 ore, poate chiar si mai mult.
Intre timp curatam si spalam toate legumele, adica: ceapa verde, prazul, morcovul, ciupercile, ardeii, rosiile. Dupa care le taiem in bucati potrivite.
Scoatem pulpele de iepure din bait si le punem la calit, perpelit, semiprajit intr-o tigaie cu ulei incins. Le intoarcem pe toate partile, la foc potrivit, pentru a se rumeni foarte putin. Scopul nu este acela de a le praji ci doar de a le perpeli putin prin ulei incins si a se fixa aroma condimentelor cu care a fost baituit (daca mi-e permisa exprimarea :)) ).


Separat, intr-o alta tigaie (eu folosesc un wok) incingem vreo 50 ml ulei masline si punem toate legumele la calit, la inabusit la foc mic, amestecandu-le mereu, pentru a nu se arde. Cand incep sa se inmoaie punem un capac si le lasam la foc inabusit cam vreo 15-20 minute, avand mare grija de ele.


Cand legumele sunt aproape gata adaugam si pulpele de iepure si stingem totul cu un pahar mare de bere rece. Mai lasam pe foc maxim 5 minute, pana cand tot acest amestec de legume si carne e gata-gata sa de-a clocote. Apoi punem totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru o ora.


Ceea ce rezulta este o friptura de iepure cu o crusta rumenie deasupra si o fragezime de carne in interior.....plus o garnitura de legume aromata. Se serveste cald.
Sursa acestei retete culinare este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Mancaruri cu legume

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci
5
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Parteneri
Covrigi Bagels cu miere
Bucataras.RO

Covrigi Bagels cu miere

Covrigi foarte gustosi, pufosi si nu foarte greu de facut. Reteta si aici...

Covrigi Bagels cu miere
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga