Mancaruri cu carne

Reteta Pulpe de iepure cu bere

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 5h 
alice_ciobanu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pulpe de pui la cuptor cu iaurt (reteta video)"
 
Pulpele de iepure cu bere este foarte delicios si merita incercat, chiar daca necesita putin mai mult timp, este o mancare de carne perfecta pentru mese festive.

ingrediente

   pulpe de iepure (in cazul meu pulpele de la un iepure de casa
   crescut de mama soacra)
   ceapa verde - 2-3 fire
   ardei gras rosu - 1 buc
   ardei gras verde - 2 buc
   ciuperci champignon - vreo 10 buc
   praz - 1-2 buc
   morcov - 2 buc
   rosii cherry - vreo 10-15 buc (eu am avut din acelea foarte mici)
   ulei de masline
   frunze dafin
   boabe de piper
   boabe de enibahar strivite
   cimbru
   sare
   un pahar mare de bere - adica 330-350 ml

mod de preparare

Pulpele de iepure cu bere este foarte delicios si merita incercat, chiar daca necesita putin mai mult timp, este o mancare de carne perfecta pentru mese festive.




Pulpele de iepure se spala bine si se pun, pentru cateva ore intr-un bait (sau marinata, dupa unii). Baitul il facem din putin ulei de masline, cimbru, boabe de piper, boabe de enibahar strivite, sare, frunze de dafin. Cu acesta frecam bine pulpele de iepure pe toate partile, le crestam pe langa os, acoperim vasul cu o folie de aluminiu si lasam la rece 2-3 ore, poate chiar si mai mult.
Intre timp curatam si spalam toate legumele, adica: ceapa verde, prazul, morcovul, ciupercile, ardeii, rosiile. Dupa care le taiem in bucati potrivite.
Scoatem pulpele de iepure din bait si le punem la calit, perpelit, semiprajit intr-o tigaie cu ulei incins. Le intoarcem pe toate partile, la foc potrivit, pentru a se rumeni foarte putin. Scopul nu este acela de a le praji ci doar de a le perpeli putin prin ulei incins si a se fixa aroma condimentelor cu care a fost baituit (daca mi-e permisa exprimarea :)) ).





Separat, intr-o alta tigaie (eu folosesc un wok) incingem vreo 50 ml ulei masline si punem toate legumele la calit, la inabusit la foc mic, amestecandu-le mereu, pentru a nu se arde. Cand incep sa se inmoaie punem un capac si le lasam la foc inabusit cam vreo 15-20 minute, avand mare grija de ele.





Cand legumele sunt aproape gata adaugam si pulpele de iepure si stingem totul cu un pahar mare de bere rece. Mai lasam pe foc maxim 5 minute, pana cand tot acest amestec de legume si carne e gata-gata sa de-a clocote. Apoi punem totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru o ora.


Ceea ce rezulta este o friptura de iepure cu o crusta rumenie deasupra si o fragezime de carne in interior.....plus o garnitura de legume aromata. Se serveste cald.
Sursa acestei retete culinare este blogul culinar Alice-Albinutza.

Incearca si Vinete cu chiftelute (piftelute)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de iepure cu bere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.