Pulpe de rata umplute

1. Scoatem grasimea si osul din partea de sus a pulpei, iar de pe langa osul care ramane, scoatem carnea astfel incat sa ramana un strat uniform de pi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pulpe de rata umplute

Ingrediente

  • 4 pulpe de rata
  • 4 felii de sunca Praga
  • carnea de pe oasele care se scot de la pulpe
  • cateva boabe de fistic
  • 1 galbenus
  • paine alba uscata
  • lapte
  • unt
  • 2 frunze de salvie
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 4 polonice de fond de rata brun (asa zic ei in reteta
  • eu am pus la fiert grasimea si oasele de la pulpe
  • si am facut rapid o supa)
  • 2 lingurite de otet balsamic
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina (nu aveam)
  • unt

Mod de preparare

1. Scoatem grasimea si osul din partea de sus a pulpei, iar de pe langa osul care ramane, scoatem carnea astfel incat sa ramana un strat uniform de piele si carne, pe care sa putem sa-l rulam usor.

2. Pregatim umplutura :

Carnea scoasa de pe pulpe se prajeste impreuna cu salvia (am pus niste condimente de pui) in putin unt, apoi se adauga si sunca taiata felii,

carnea impreuna cu sunca se taie marunt sau se poate pasa cu mixerul.

3. Se amesteca cu galbenusul, fisticul taiat marunt, patrunjelul tocat, feliile de paine inmuiate in lapte si scurse:pe care o punem peste pulpe si apoi tragem usor marginile si ne pregatim de cusut.

4. Se pun in tigaie si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc usor, apoi se pun intr-un vas care va merge la cuptor.

Sosul i

5. Intre timp, in uleiul respectiv se pun legumele taiate si se tin la cuptor cca 30 minute, sau pana cand s-au rumenit frumos.

6. Se scot pulpele si se pastreaza calde, iar sosul se paseaza si se mai pune pe foc pana se mai ingroasa, se strecoara, pulpele se taie felii si se servesc cu sos si legume.
Pofta buna!

Reteta Pulpe de rata umplute a fost propusa de crisa78 pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de rata gasiti aici:

Rata cu sos dulce acrisor,

Piept de rata cu portocale,

Rata lacuita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Desert prajitura Rudi cu afine
Bucataras.RO

Desert prajitura Rudi cu afine

Prajitura Rudi cu afine este usor de facut si foarte gustoasa!

Desert prajitura Rudi cu afine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!