Rasfat culinar - friptura

Friptura de porc este delicioasa. Pentru a prepara aceasta friptura aveti nevoie de carne de porc, lapte, mustar, ulei, usturoi si sare dupa gust.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente pentru friptura:
  • carne de porc  (preferabil si cu un pic de gras)
  • sare si piper dupa gust
  • ingrediente maioneza din lapte cu usturoi:
  • 50g lapte
  • un varf de lingura de mustar
  • 3-4 linguri ule (de masline sau de floarea soarelui)
  • 3 catei usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Friptura de porc este delicioasa. Nu stiu cum, dar cand vine frigul devin carnivora (nu ca n-as fi si in restul anului, dar acum se accentueaza aceasta pofta) si incep sa ador friptura/gratarul din carne de porc cu mujdei de usturoi, asa ca, azi, intr-un moment de respiro (cel mic doarme si oricum el nu are voie sa pape prajeli si grasimi), mi-a bagat cutitul intr-o fleica de carne cumparata pt a face ceva mancare care sa tina vreo 2 zile. am scos din dulap tigaia gratar, am pus-o pe ochi, i-am tras un strat de sare si un puf de piper si am lasat-o sa se incinga pana am taiat 3 fasii de carne. Deja salivam

Le-am prajit foarte bine, la foc tare, pe ambele parti (nu-mi place carnea in sange…bleah), apoi m-am gandit la mujdeiul meu de usturoi (era o vreme cand nici nu-l suportam) si m-am indeptat spre frigider sa-mi iau lapte, mustar si usturoi ca sa-mi fac o maioneaza cu lapte (e buna daca nu ai chef sa faci din oua), le-am amestecat si am turnat un pic de ulei de masline, un puf de sare si la blender cu ele…hmmm o minunatie dupa ce am mai pus un pic de ulei..a iesit exact ca o maioneza. Acu sa te tii… mi-am aranjat preparat ele pe masa si a urmat rasfatul, iar la final, ca sa sting focul iutelii de la usturoi, mi-am facut si un suc cu gheata (un pic de gheata maruntita, sirop si apa) si gata: acum astept sa mi se trezeasca odorul sa-i dau si lui ceva pasat sa pape.


Friprura se serveste calda.

Aceasta reteta a fost scrisa de Irina Raileanu pentru concursul media-content.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Arc de creveti cu orez basmati
Bucataras.RO

Arc de creveti cu orez basmati

Daca nu as fi scos din greseala cozile de la creveti, ati fi vazut ce "arcuri" frumoase s-ar fi facut din coditele lor, mai...

Arc de creveti cu orez basmati
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!