Cartofii se spala cu buretele de sarma, se ung cu ulei de masline, se dau cu condimente si se pun in folie de aluminiu strangandu-se la gura ca pe un
Cartofii se spala cu buretele de sarma, se ung cu ulei de masline, se dau cu condimente si se pun in folie de aluminiu strangandu-se la gura ca pe un sac. Se pun la cuptorul incins pentru vreo ora si jumatate la foc foarte mic pentru a se patrunde bine. Intre timp se prepara sosul de usturoi. Se pune in blender painea, galbenusul, mustarul, otetul, sarea si usturoiul pisat. Se mixeaza adaugandu-se cate 1-2 linguri de ulei. Cand este gata maioneza se pune cate putin din smantana si se amesteca cu lingura de lemn.Se spala rapid rasolul in apa rece si se sterge bine cu un servet de bucatarie. Se condimenteaza si se stropeste cu ulei de masline. Se freaca bine cu mana si se lasa la frigider pentru cateva ore pana se va prepara. Se taie pe lung rasolul in trei fasii mai subtiri dar nu pana la capat. Carnatul se va fixa cu scobitori la mijloc de partea in care sunt prinse cele trei fasii. Intre ele se vor aseza frunze verzi de ceapa, se fixeaza bine cu scobitori si se impleteste. Se pune pe gratarul foarte bine incins. Se intoarce pe toate partile chiar si lateral pentru a se patrunde bine. Ceapa se va arde putin dar ii da un gust deosebit. Cu cat se tine carnea impreuna cu condimetele pentru mai mult timp cu atat este mai delicioasa. Cartofii copti se taie in doua pe lung si se aseaza fiacre jumatate cu fata in jos pe o bucata folie de aluminiu. Se impacheteaza folia si se intoarce invers. Se strange la margini ca pe o bomboana de pom, se face un x cu cutitul in folie si apoi se apasa un pic pe fundul cartofului pentru a iesi deasupra si a avea un aspect placut.
Se serveste gratarul cu cartofi si sos de usturoi.
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii