Rata curatata de intestine si fulgi se spala si se pirleste bine de restul de puf ramas. se mai spala o dat si se sterge. Se amesteca mierea, uleiul,
Rata curatata de intestine si fulgi se spala si se pirleste bine de restul de puf ramas. se mai spala o dat si se sterge.
Se amesteca mierea, uleiul, Curry si coaja rasa de la o portocala . Se sareaza si pipereaza rata, se unge bine peste tot cu pasta rezultata din miere si celelalte. Se lasa 1-2 ore acoperit ca sa se aromatizeze bine .
Apoi se pune rata PE GRATAR IN CUPTOR.
se pune apa in tava si tava dedesupt, se acopera rata 45 de minute cu folie de aluminiu si dupa aceea se ia folia .
Se stropeste rata din cind in cind cu zeama din tava si se lasa la cuptor circa 1 ora si jumatate ( in total ) la foc potrivit .
Zeama din tava se pune intr-o craticioara, are foarte multa grasime, deci se scurge cu mare grije grasimea de deasupra.
Se pune o lingura din grasimea scursa de la sos intr-o tgaie, se pune 1 lingura de faina, se amesteca si se stinge cu zeama de la rata.
Se pune 1/2 doza de mandarine si se amesteca bine cu telul.
Se serveste cu cartofi fierti sau piure, cu garnitura de salata verde sau varza rosie ( iarna ).
Pofta buna!
Reteta Rata cu portocale a fost propusa de bambina2202 pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de rata gasiti aici:
Piept de rata cu portocale,
Rata lacuita
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvingsa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaDupa munca de hei-rup merge ceva satios,facut ochiometric si devorat intr-o clipita.....
Amestecate, ca la tara, branzeturi si alteleIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii