Rata la cuptor (cu morcovi caramelizati in miere)

1. Cepele,morcovii,cateii de ustroi ,se curata de coaja se spala si se taie mai mare/grob in bucati/felii. 2. Se pun intr-un vas termorezistent (la

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Rata la cuptor (cu morcovi caramelizati in miere)

Ingrediente

  • 1 Rata
  • 2 Cepe marisoare
  • 2-3 morcovi marisori
  • 2-3 catei de ustroi
  • 5-6 frunze de salvie
  • 6-8 frunze basilikum
  • 1 crenguta mica de rosmarin
  • sare
  • piper
  • un praf de boia/chili macinat fin
  • 1 cana apa
  • vin alb acrisor-dulce

Mod de preparare

1. Cepele,morcovii,cateii de ustroi ,se curata de coaja se spala si se taie mai mare/grob in bucati/felii.

2. Se pun intr-un vas termorezistent (la care aveti si capac).Frunzele de salvie, cele de basilikum si crenguta de rosmarin, se spala si se pun peste legume.

3. Rata se spala bine si se lasa intreaga.

4. Se condimenteaza ,pe toate partile cu sare,piper si praful de boia/chilli si se aseaza peste legume. Se toarna o cana de apa ,se acopera cu capacul si se da la cuptor la 200- 230 gr.C cam 60-90 minute(aici depinde de vas si de cuptor si de rata).

5. Intre timp se si intoarce. Dupa acest timp,o mai lasati 30-40 minute la cuptor fara capac ,dar mai reduceti ceva din temperatura, cam 200 gr.C. Inainte cu 20 minute de a scoate rata din cuptor, am pus vinul.

6. Morcovii caramelizati:

Am scos morcovii de sub rata si i-am pus intr-o tigaie, in care am pus 2 linguri de miere si i-am lasat 10 minute la caramelizat, la foc moderat.


Rata se serveste cu morcovii caramelizati si cartofi pure.

Pofta buna!

Reteta Rata la cuptor a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de rata gasiti aici:

Pulpe de rata in sos de vin rosu,

Rata lacuita,

Rata salbatica in sos de fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!