Reteta de Lasagna - Reteta video

Lasagna este una dintre acele retete care place tuturor si care nu ai cum sa dai gres daca vrei sa pregatesti ceva bun. Iti prezint astazi varianta mea de lasagna. Este usor reinterpretata, deviata putin de la reteta originala, insa eu ma mandresc cu ea pentru ca este foarte gustoasa si aspectuoasa pe masura.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pachete foi proaspete de lasagna
  • 15 frunze de busuioc
  • 200 g mozzarella gourmet rasa
  • 150 g parmezan ras
  • Pentru sosul Bolognaise:
  • 1 kg de carne de vita
  • 3 morcovi rasi
  • 2 cepe rase
  • 3 catei de usturoi
  • 30 ml de ulei de masline calitativ
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 3 linguri de bulion de rosii calitativ
  • 300 ml vin rosu demisec
  • 3 linguri sos Worchester
  • 200 ml de lapte
  • 1/2 lingurita de zahar brun
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smantana de gatit
  • 80 g faina
  • 100 g unt
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna.

Caleste cepele si morcovii in ulei de masline.

Adauga sare, piper, cimbru si oregano si amesteca bine.

Toaca usturoiul marunt si adauga-l si pe-acesta in tigaie;

Fa loc in centrul tigaii si adauga carnea de vita;

Caleste-o si pe-aceasta, adauga apoi vinul rosu si lasa-l sa se reduca;

Adauga apoi rosiile proaspete tocate si 1/2 lingurita de zahar brun pentru a-i mai taia din aciditate;

Adaugati apoi sosul Worchester (este strict optional) insa mie-mi place foarte mult aroma usor iute pe care i-o confera sosului Bolognaise;

Amesteca bine si micsoreaza focul amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea;

Cu cateva minute inainte de a opri sosul, adauga laptele – acesta are rolul de a pune in evidenta foarte bine gustul carnii;

Opreste sosul si lasa-l sa se raceasca - intre timp te poti apuca de sosul Bechamel;

Tempereaza putin untul intr-o craticioara pe foc potrivit si adauga faina;

Amesteca energic cu ajutorul unui tel si incorporeaza treptat si laptele;

Odata adaugat laptele, iar compozitia a inceput sa se ingroase, adauga smantana de gatit, sarea si praful de nucsoara;

Amesteca energic pana obtii o compozitie lichida legata, densa. Las-o si pe-aceasta sa se raceasca putin;

Ia o tava de cuptor si la baza acesteia pune sos Bolognaise;

Adauga foi de lasagna pe deasupra si peste acestea sos Bechamel si sos Bolognese si sa nu uitam de lovitura de gratie, cateva frunze de busuioc;

Peste acestea adaugam putina mozzarella gourmet rasa si putin parmezan – va lega mult mai bine compozitia;

Repeta procesul cu inca doua straturi, iar pe ultimul adauga sosul Bechamel, restul de parmezan si restul de mozzarella rasa.

Tot ce mai ramane de facut este sa introduci lasagna in cuptor pentru cca 45-50 min, si sa astepti cumintel pana se gatesc bine foile, iar deasupra se va gratina frumos;

Las-o sa se raceasca putin inainte de a o servi, ca s-o poti taia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Pui prajit cu susan
Bucataras.RO

Pui prajit cu susan

Pui prajit cu susan
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola