Mancaruri cu carne

VIDEOReteta de Lasagna - video

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 30-10-2015
Adaugă în cartea de bucate
Lasagna este una dintre acele retete care place tuturor si care nu ai cum sa dai gres daca vrei sa pregatesti ceva bun. Iti prezint astazi varianta mea de lasagna. Este usor reinterpretata, deviata putin de la reteta originala, insa eu ma mandresc cu ea pentru ca este foarte gustoasa si aspectuoasa pe masura.

ingrediente

   2 pachete foi proaspete de lasagna
   15 frunze de busuioc
   200 g mozzarella gourmet rasa
   150 g parmezan ras
Pentru sosul Bolognaise:
   1 kg de carne de vita
   3 morcovi rasi
   2 cepe rase
   3 catei de usturoi
   30 ml de ulei de masline calitativ
   1 lingurita oregano
   1 lingurita cimbru
   3 linguri de bulion de rosii calitativ
   300 ml vin rosu demisec
   3 linguri sos Worchester
   200 ml de lapte
   1/2 lingurita de zahar brun
   sare si piper dupa gust
Pentru sosul Bechamel:
   500 ml lapte
   200 ml smantana de gatit
   80 g faina
   100 g unt
   1 varf de cutit de nucsoara
   sare si piper alb dupa gust

mod de preparare

In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna.

Caleste cepele si morcovii in ulei de masline.

Adauga sare, piper, cimbru si oregano si amesteca bine.

Toaca usturoiul marunt si adauga-l si pe-acesta in tigaie;

Fa loc in centrul tigaii si adauga carnea de vita;

Caleste-o si pe-aceasta, adauga apoi vinul rosu si lasa-l sa se reduca;

Adauga apoi rosiile proaspete tocate si 1/2 lingurita de zahar brun pentru a-i mai taia din aciditate;

Adaugati apoi sosul Worchester (este strict optional) insa mie-mi place foarte mult aroma usor iute pe care i-o confera sosului Bolognaise;

Amesteca bine si micsoreaza focul amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea;

Cu cateva minute inainte de a opri sosul, adauga laptele – acesta are rolul de a pune in evidenta foarte bine gustul carnii;

Opreste sosul si lasa-l sa se raceasca - intre timp te poti apuca de sosul Bechamel;

Tempereaza putin untul intr-o craticioara pe foc potrivit si adauga faina;

Amesteca energic cu ajutorul unui tel si incorporeaza treptat si laptele;

Odata adaugat laptele, iar compozitia a inceput sa se ingroase, adauga smantana de gatit, sarea si praful de nucsoara;

Amesteca energic pana obtii o compozitie lichida legata, densa. Las-o si pe-aceasta sa se raceasca putin;

Ia o tava de cuptor si la baza acesteia pune sos Bolognaise;

Adauga foi de lasagna pe deasupra si peste acestea sos Bechamel si sos Bolognese si sa nu uitam de lovitura de gratie, cateva frunze de busuioc;

Peste acestea adaugam putina mozzarella gourmet rasa si putin parmezan – va lega mult mai bine compozitia;

Repeta procesul cu inca doua straturi, iar pe ultimul adauga sosul Bechamel, restul de parmezan si restul de mozzarella rasa.

Tot ce mai ramane de facut este sa introduci lasagna in cuptor pentru cca 45-50 min, si sa astepti cumintel pana se gatesc bine foile, iar deasupra se va gratina frumos;

Las-o sa se raceasca putin inainte de a o servi, ca s-o poti taia.
Incearca si Carne de miel cu tocana de legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Lasagna - Reteta video" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.