Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurda

Rulada din pulpa de berbecut este perfecta pentru o masa festiva. Umplutura cu spanac si leurda si ierburile aromate de primavara ii dau o savoare aparte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurda

Ingrediente

  • O pulpa de berbecut dezosata
  • usturoi
  • sare si piper
  •  
  • Pentru umplutura:
  • o ceapa mai mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • 500 g frunze de spanac sau 250 g spanac congelat
  • 2 legaturi leurda
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 ou
  • cimbru sau alte condimente dupa gust
  • 1 cub Knorr de legume
  • 1 pahar de vin
  • putin ulei

Mod de preparare

Spalam si stergem pulpa, indepartam grasimea (daca are), o ajustam sa-i dam forma dreptunghiulara o impanam cu cateii de usturoi taiati feliute si o batem putin cu ciocanul de snitele. Condimentam cu cimbru, sare si piper.

Incingem putin ulei si adaugam ceapa uscata, apoi spanacul, dupa cateva minute o legatura de leurda tocata grob, ceapa verde si ardeiul gras taiat cubulete. Le calim foarte putin si dam tigaia deoparte.

Cand s-a racorit adaugam oul, sare, piper, cubul de Knorr, putina nucsoara rasa si amestecam bine.

Peste carnea pregatita ca mai sus se presara patrunjelul tocat marunt, cealalta legatura de leurda, usturoiul verde tocat marunt. La un capat se pune umplutura. Rulam, legam cu ata alimentara si o punem intr-o tava, stropim cu putin ulei si adaugam putina apa calda.

Pentru aspect se cresteaza superficial (atentie, sa nu taiati ata) si se unge rulada cu boia de ardei. Se acopera tava cu staniol si se da la cuptor (care a fost preincalzit), si se lasa sa se coaca.

Dupa vreo ora se indeparteaza staniolul de deasupra, se toarna vinul si se lasa sa se rumeneasca. Se incearca daca este gata cu o scobitoare lunga sau cu un cutit subtire: daca zeama nu are culoarea rosiatica ci este limpede, rulada este gata. Se scoate pe un platou.

Sosul ramas se scurge intr-un vas mai mic, se fierbe pana mai scade (daca e prea subtire) si se ingroasa cu o lingurita de amidon alimentar. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin si se adauga usturoi verde pisat.

Reteta Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurda a fost propusa de gecuza pe forum culinar.ro


Rulada de berbecut umpluta cu spanac si leurda e foarte buna cu acest sos, cu orice garnitura (cartofi natur, piure, orez) si cu salata alaturi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert placinta cu pere si mere
Bucataras.RO

Desert placinta cu pere si mere

Dupa ce ca nu sunt multe, au inceput sa se si strice, perele si merele, ele sunt subiectul zilei de azi. Le-am adunat si eu,...

Desert placinta cu pere si mere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola