Rulouri de piept de curcan cu prune si gutui

Se taie carnea in 8 felii pe cat posibil egale, care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza. Se ung feliile astfel pregatite c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rulouri de piept de curcan cu prune si gutui

Ingrediente

  • 1 bucata de aproximativ 800 de grame de piept de curcan
  • 6 prune fara samburi
  • taiate in felii
  • si o gutuie mica taiata in cuburi
  • 1 lingura de mustar
  • 1-2 linguri de faina
  • 300 ml. de supa de pasare
  • 60 de ml. de vin rosu
  • 50 de ml. de ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea in 8 felii pe cat posibil egale, care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza. Se ung feliile astfel pregatite cu mustar, si pe fiecare se aseaza prune, respectiv gutui (am pregatit 4 rulouri cu prune si 4 cu gutui). Fructele care raman vor servi la prepararea sosului. Se ruleaza strans fiecare bucata de carne cu fructele in interior si se fixeaza cu scobitori. Intr-o tigaie, se pun la incins 30 de ml. de ulei. Rulourile de carne se dau prin faina si se rumenesc rapid in uleiul incins. Pe masura ce se rumenesc, rulourile se scot pe o farfurie calda si se pastreaza acoperite. Se toaca marunt ceapa. Intr-o cratita se incinge restul de ulei. Ceapa se pune la calit si cand devine sticloasa se adauga fructele ramase. Ceapa si fructele se calesc 1-2 minute impreuna, amestecand continuu, apoi se adauga rulourile de carne si sucul pe care l-au lasat si se stinge imediat cu supa fierbinte. Se adaga si vinul. Se fierbe la foc mic, acoperit, aproximativ 40 de minute, completand cu apa fierbinte lichidul evaporat. Cand carnea este moale (furculita intra cu usurinta in ea) se descopera cratita si se mai lasa sa fiarba in clocote mici pana ce sosul scade. Rulourile se scot din sos si se indeparteaza scobitorile; se pastreaza la cald, acoperite. Sosul se da prin sita, apoi se infierbanta din nou, se potriveste gustul de sare si piper, eventual se mai subtiaza cu putina apa fierbinte (sau, dupa gust, smantana).


Se servesc rulourile acoperite cu sos, alaturi de o garnitura la alegere.

Le-am acompaniat cu taiteii lati cu cartofi si cu un compot de prune, in loc de salata. Reteta Rulouri de piept de curcan cu prune si gutui a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de curcan gasiti aici:

Piept de curcan umplut cu ciuperci si mozzarela,

Piept de curcan cu legume,

Piept de curcan umplut cu castane

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola