Pentru sarmale cu carne de vita in foi de varza se spala varza, se scot cotoarele, se spun separat foi pentru sarmale, iar restul se taie fin.
Pentru sarmale cu carne de vita in foi de varza se spala varza, se scot cotoarele, se spun separat foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Orezul se alege de impuritati si se fierbe pe jumatate in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala (75 g) si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu 75 g de ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper macinat, orez, 50 ml apa si se imparte in bucati. Sarmalele se ruleaza pe fiecare foaie de varza (avand grija sa rulam capetele spre interior). Se aseaza una peste alta in cratita peste stratul de varza tocata fin, astfel incat mijlocul cratitei sa ramana gol. Mijlocul se umple cu varza tocata fin, cu care se acopera si ultimul strat de sarmale. Deasupra se presara cimbrul. Ceapa tocata marunt (75 g) se inabusa in untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga boia de ardei dulce, piper boabe, pasta de tomate si se fierb 3 minute. Acest sos se toarna peste sarmale, dupa care se completeaza cu apa. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute, apoi se pun rosiile deasupra si se introduc la cuptor cca 30 minute.
Sarmalele cu carne de vita in foi de varza se servesc calde.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloIn zilele reci imi place mult sa stau pe langa cuptor, sa coc bunatati, sa le savurez alaturi de cei dragi langa un ceai sau...
Tarta cu branza si stafideReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii