Pentru ca sarmalele sa fie cat mai gustoase, se fierb la foc mic timp de 4-5 ore.
Pentru sarmalele gustoase cu varza dulce, 2 verze potrivite se oparesc cu 3 l de apa, 100 ml de otet si 3 linguri de sare. Se curata frunzele de cotor si se lasa la racit. Umplutura se face din 4 cepe curatate si tocate marunt, o lingurita de boia dulce, un morcov curatat si ras pe razatoarea mica. Se pun in cratita la calit cu 100 g ulei, adaugam 200 g costita tocata cubulete mici, o lingura de pasta de tomate sau 200 ml de suc de rosii, 200 g orez spalat bine, apoi lasam la calit toate la un loc, timp de 10 minute, dupa care dam deoparte.
Dupa ce s-a racit, adaugam 500 g carne de porc tocata, 500 g carne de vita tocata, sare, piper, Secretul Gustului, o legatura de marar tocat, o legatura de patrunjel, 2-3 fire de cimbru si tarhon, tocate marunt. Amestecam totul la un loc si facem sarmale lunguiete, care se pun in oala de lut sau in oala cu fundul dublu, punem la fund putin ulei, crengute de cimbru, cotoare de varza, apoi sarmalele in forma de cerc. Adaugam apa cu doua degete mai mult peste sarmale si le dam la fiert.
Pentru ca sarmalele sa fie cat mai gustoase, se fierb la foc mic timp de 4-5 ore.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii