Mancaruri cu carne

Reteta Sarmalute in foi de varza

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 2h 
Cristina Damian postat de
Postat pe: 05-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
Sarmalele nu lipsesc din meniul niciunui roman. Sarmalute aburinde asezonate cu voie buna.

ingrediente

10 portii

   1 kg carne porc grasuta
   3 linguri orez
   2 cepe
   3 linguri bulion
   1 lingura piper
   2 linguri cimbru
   1 lingura boia dulce
   50 foi de varza
   2 bete marar
   1 ardei usturat uscat
   Jumeri
   Sare
   Bors

mod de preparare

Pregatim intai foile de sarmale.

Amestecam carnea, orezul, condimentele si ceapa calita amestecata cu bulionul.
Se presara pe fundul tuciului sau oalei de fonta, varza tocata marunt, bete de marar, ardeiul rupt bucatele si jumerile.

Se asaza sarmalele, se numara, se completeaza cu apa si se pun la fiert la foc mic.
Dupa ce scade apa, se completeaza cu bors.
Se servesc cu mamaliguta si ardei iute.

Incearca si Frigarui indiene cu pui si legume cu sos iaurt si castraveti
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.