Mancaruri cu carne

Reteta culinara Sarmalute moldovenesti in foi de vita

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Sarmalute vegetariene, in foi de vita (Crock Pot 4,7 L Digital)- reteta video"
 
Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita, orez, morcovi, ceapa si bulion.

ingrediente

   1 kg carne tocata de vita
   100 g orez
   150 g morcovi
   300 g ceapa
   100 g bulion
   50 frunze de vita de vie
   sare,
   piper,
   cimbru,
   dafin

mod de preparare

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita de vie sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmale se curata ceapa si morcovul si se caleste ceapa pana devine lucioasa, dupa care se adauga orezul. Se lasa la racit si se incorporeaza in carnea tocata impreuna cu cimbrul, sarea si piperul dupa gust. Se oparesc si scurg frunzele de vita de vie, dupa care se impacheteaza sarmalutele si se aseaza in oala pe un strat de frunze, cu foi de dafin printre ele. Se toarna apa fiarta cat sa le acopere si se fierb la foc mic, in oala doar partial acoperita.




Se toarna peste, bulionul dizolvat in 200 ml apa si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 15 minute.


Sarmalele moldovenesti se servesc cu smantana.




Acesta reteta este scrisa de Radu Bogdan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

Incearca si Creier de vita pane
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute moldovenesti in foi de vita" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite