Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita, orez, morcovi, ceapa si bulion. Spor la gatit!
Sarmalutele moldovenesti in foi de vita de vie sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmale se curata ceapa si morcovul si se caleste ceapa pana devine lucioasa, dupa care se adauga orezul. Se lasa la racit si se incorporeaza in carnea tocata impreuna cu cimbrul, sarea si piperul dupa gust. Se oparesc si scurg frunzele de vita de vie, dupa care se impacheteaza sarmalutele si se aseaza in oala pe un strat de frunze, cu foi de dafin printre ele. Se toarna apa fiarta cat sa le acopere si se fierb la foc mic, in oala doar partial acoperita.
Se toarna peste, bulionul dizolvat in 200 ml apa si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 15 minute.
Sarmalele moldovenesti se servesc cu smantana.
Acesta reteta este scrisa de Radu Bogdan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii