Se pune la topit untul (50 gr) intr-o tigaie. Apoi se trece carnea prin faina. Feliile de carne de vitel foarte frageda, se se pun la prajit in unt,
Se pune la topit untul (50 gr) intr-o tigaie.
Apoi se trece carnea prin faina.
Feliile de carne de vitel foarte frageda, se se pun la prajit in unt, sunt suficiente 3 minute pe o parte si 3 pe alta pentru ca aceasta carne e foarte frageda.
Dupa ce sunt prajite se pun intr-o farfurie si in uleiul din tigaie se adauga o jumatate de pahar de apa si o jumatate de pahar de Marsala (e un vin dulce lichioros din familia Porto sau ce engleza Sherry - nu stiu cum se scrie - poate, varianta romineasca asemanatoare ar fi lacrima lui Ovidiu). Se mai adauga 20 gr unt. Eu la faza asta am folosit un truc pentru ca mi se parea prea lichid sosul si am aruncat rapid o lingurita de faina de orez si s-a ingrosat imediat.
Acest sos se toarna peste feliile de carne.
Pofta buna!
Reteta Scaloppine al marsala a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:
Antricot de vitel in staniol,
Rulouri de carne de vitel,
Rulade de vitel cu busuioc
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneUn preparat foarte bun ce poate fi servit atat simplu dar ca si o garnitura langa carnita. Sper sa va fie pe plac ca noua...
Sufleu de cartofiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii