Mancaruri cu carne

Scaloppine all limone (cotlet de vitel in sos de lamaie)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
Ailirpa78 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Scaloppine all limone adica un delicios cotlet de vitel imbracat in bacon si servit alaturi de un delicios sos de lamaie. O cina delicioasa si sofisticata, dar deloc greu de preparat.

ingrediente

   2 antricoate de vitel fara os
   4 linguri cu unt
   8 felii bacon
   1 lamaie
   3 linguri faina
   50 ml vin alb
   1 legatura patrunjel
   sare
   pipr alb
Garnitura:
   6 cartofi
   2 linguri unt
   sare
Bruschete:
   2 felii paine
   2 rosii
   1 lingura ulei de masline
   2 catei de usturoi
   busuioc uscat sau verde

mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert pentru garnitura.




Se pun la topit 2 linguri de unt. Bucatile de carne se spală și se șterg bine cu un prosop apoi se bat putin, se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti.
Se scot bucățile de carne, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa intr-un loc caldut pana se prepara sosul.




Se topeste restul de unt. Cand s-a incins se adauga făina, puțin câte puțin, și se amesteca rapid pentru a nu face cocoloașe. Adăugăm treptat și vinul, zeama de lămâie, sare si piper. Amestecăm bine timp de 15-20 de secunde, apoi oprim focul.

Se toaca marunt cele doua rosii si cateii de usturoi, se amesteca, se stropesc cu ulei de masline si se potriveste gustul cu sare si putin busuioc uscat.




Se invelesc bucatile de carne in bacon si se aseaza intr-o tava pentru cuptor pe fundul careia am pus hartie de copt
Alaturi punem si cele doua felii de paine pe care asezam salata de rosii cu usturoi.
Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute timp in care vom pregati piureul de cartofi.




Intr-o farfurie intinsa puneti cateva linguri de piure, asezati deasupra bucata de carne, turnati sosul si asezonati cu patrunjel verde tocat.

Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!" Chiar dacă nu eşti lângă Philips Multicooker când timpul de încălzire se încheie, funcţia "KEEP WARM" păstrează mâncarea caldă în continuare.
Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Serviti cotletul de vitel in sos de lamaie cald alaturi de cartofii piure.

Incearca si Urechi de porc sarate
Daca ti-a placut reteta noastra "Scaloppine all limone (cotlet de vitel in sos de lamaie)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite