Scaloppine all limone (cotlet de vitel in sos de lamaie)

Scaloppine all limone adica un delicios cotlet de vitel imbracat in bacon si servit alaturi de un delicios sos de lamaie. O cina delicioasa si sofisticata, dar deloc greu de preparat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Scaloppine all limone (cotlet de vitel in sos de lamaie)

Ingrediente

  • 2 antricoate de vitel fara os
  • 4 linguri cu unt
  • 8 felii bacon
  • 1 lamaie
  • 3 linguri faina
  • 50 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • pipr alb
  • Garnitura:
  • -6 cartofi
  • 2 linguri unt
  • sare
  • Bruschete:
  • 2 felii paine
  • 2 rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc uscat sau verde

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert pentru garnitura.

Se pun la topit 2 linguri de unt. Bucatile de carne se spală și se șterg bine cu un prosop apoi se bat putin, se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti.
Se scot bucățile de carne, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa intr-un loc caldut pana se prepara sosul.

Se topeste restul de unt. Cand s-a incins se adauga făina, puțin câte puțin, și se amesteca rapid pentru a nu face cocoloașe. Adăugăm treptat și vinul, zeama de lămâie, sare si piper. Amestecăm bine timp de 15-20 de secunde, apoi oprim focul.

Se toaca marunt cele doua rosii si cateii de usturoi, se amesteca, se stropesc cu ulei de masline si se potriveste gustul cu sare si putin busuioc uscat.

Se invelesc bucatile de carne in bacon si se aseaza intr-o tava pentru cuptor pe fundul careia am pus hartie de copt
Alaturi punem si cele doua felii de paine pe care asezam salata de rosii cu usturoi.
Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute timp in care vom pregati piureul de cartofi.

Intr-o farfurie intinsa puneti cateva linguri de piure, asezati deasupra bucata de carne, turnati sosul si asezonati cu patrunjel verde tocat.

Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!" Chiar dacă nu eşti lângă Philips Multicooker când timpul de încălzire se încheie, funcţia "KEEP WARM" păstrează mâncarea caldă în continuare.
Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Serviti cotletul de vitel in sos de lamaie cald alaturi de cartofii piure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
4
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
5
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Parteneri
Prajitura Madness
Bucataras.RO

Prajitura Madness

E prajitura cu fanta si pentru ca am folosit fanta madness si cirese i-am spus,asa de dimineata,''Prajitura Madness''.....am...

Prajitura Madness
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!