Mancaruri cu carne

Reteta Slambuc la ceaun

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
Dubrovnik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Prajim slanina taiata cubulete si prajim in ea pastele late.
Adaugam ceapa taiata marunt si le prajim impreuna.
Presaram cu sare si boia si diluam c

ingrediente

   200 g untura de porc (mangalita)
   200 g slanina afumata
   2 cepe rosii
   3 kg paste late
   80 g boia
   3 kg cartofi taiati cubulete
   sare
   ardei iute (intreg
   ca sa-l putem scoate)

mod de preparare

Prajim slanina taiata cubulete si prajim in ea pastele late.


Adaugam ceapa taiata marunt si le prajim impreuna.


Presaram cu sare si boia si diluam cu 2 l de apa.


Adaugam cartofii si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa.


Cand deja fierbe in suc propriu, invartim ceaunul in asa fel incat pastele late sa formeze o galusca mare (sfat: daca amestecul este prea gros sau uscat putem dilua cu putina apa).


Se spune ca daca ceaunul este invartit de 32 de ori atunci slambuc-ul va fi perfect.
Alte retete recomandate:








Tocanita de pui


Dovlecei umpluti


Ciorba radauteana
Incearca si Chiftelute din carne de pasare
Daca ti-a placut reteta noastra "Slambuc la ceaun" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.