Mancaruri cu carne

Reteta Snitele cu sos de ceapa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Snitelele cu sos de ceapa constituie o mancarica delicioasa, apreciata de toata lumea.

ingrediente

   600 gr snitele de porc
   200 gr ceapa
   3-4 linguri ulei
   100 ml suc de rosii
   100 ml vin alb
   3-4 catei de usturoi
   10-15 boabe de piper
   sare
   boia iute de ardei

mod de preparare

Se bat usor snitelele cu ciocanul de carne si se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu ulei. Se lasa 3-4 minute pe fiecare parte sa se rumeneasca putin, apoi se scot din tigaie si se lasa deoparte.



In uleiul ramas, la foc mic, se caleste ceapa taiata solzisori. Se lasa foarte putin, doar pana cand devine putin aurie, apoi se stinge cu vin indoit cu apa. Se fierbe inabusit 10 minute, dupa care se adauga sucul de rosii, snitelele prajite, boabele de piper si sare.



Se fierbe acoperit, pana ce carnea se inmoaie. Din cand in cand se mai adauga apa, sa nu scada prea mult sosul din tigaie si bucatile de carne sa fie acoperite.



Se lasa apoi sosul sa scada si se potriveste la gust cu sare, boia de ardei si usturoi tocat marunt .


Snitelele se servesc cu garnitura de cartofi si salate de sezon.

Incearca si Ficatei de pasare prajiti cu rosii si usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele cu sos de ceapa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.