Am gasit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a impaca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvaluie in povestea de fata. Care poveste
Am gasit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a impaca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvaluie in povestea de fata. Care poveste ne duce putin si spre cantonul Berna, de unde revenim cu o garnitura ce se poate manca si fara felul de baza de langa ea, rosti pe numele sau. Dar, sa o luam cu binisorul si de la inceput:
Ficatul, de pui de data asta si cam o jumatate de kilogram, se spala si se curata de pielite, apoi se pune intr-un vas si se lasa la hodina un sfert de ceas, cu un paharut de coniac din cel bun si niste piper proaspat rasnit. O ceapa sanatoasa si maricica se curata de coaja si se taie-n bucati nu mici, ci maricele. Se pun si ficatul si ceapa in aceeasi tigaie, cu o lingura de ulei. Tigaia se pune pe foc mic si se tine acolo mai bine de un sfert de ceasa, sa lase ceapa dulceturile din ea, sa se inmoaie si sa faca sos bun in jurul ficatului. Sare puteti adauga la final, si, sa va spun drept, puteti pune si o ceasca de apa calda peste ficat dupa ce s-a inmuiat ceapa nitel.
intre timp (adica in timpul in care ficatul e pe foc), curatati un cartof zdravan (hai sa zicem ca pot fi doi, o jumatate de kilogram pe masurate) si-l dati prin razatoare apoi il amestecati cu un ou, o lingura de faina, putina sare si putin piper si o lingurita de patrunjel tocat. Faceti din amestecul acesta niste chiftele turtite pe care le rumeniti fain-frumos pe o parte si pe alta, in putin ulei incins.
Daca langa mancarea asta aveti o felie de paine HapiHap (fie ea si prajita) pe care sa o mai trageti prin sosul de ceapa la urma, grozav de tare o sa va placa. Alte retete culinare recomandate
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii